Lammestuvning med majs og græskar
Når nu månedens benspænd er majs og græskar, så er det naturligvis oplagt at kombinere de to ingredienser i samme ret, og det blev i dette tilfælde en herlig lammestuvning, som vi spiste i weekenden.
Inspirationen til denne lammestuvning fandt jeg i ‘Jamies Amerika’, hvor han fortæller om en indiansk-inspireret ret, han fik i Arizona. Indianerne bruger ofte ‘de tre søstre’, som er deres fællesbetegnelse for majs, græskar og bønner, i madlavningen, og de indgår også i denne ret. I den originale opskrift er bønnerne faktisk ikke med, men er foreslået som tilbehør til retten, men jeg syntes, det var oplagt at putte dem i min lammestuvning og servere det som en samlet ret.
Jeg har justeret på en række af målene og har også udeladt bladselleri (som jeg ikke bryder mig om) i min lammestuvning samt bouillonterninger (da jeg forsøger kun at bruge hjemmelavet bouillon).
Lammestuvning med majs og græskar
3 personer
450 g lammekød i tern
en god klat smør
2 stort løg, finthakket
2 gulerødder, skåret i mindre stykker
1 tsk spidskommen
1 dåse flåede tomater
2 tsk timian
1-2 tsk cayennepeber
vand
½ butternut squash, skrællet og skåret mundrette stykker
2-3 spsk olivenolie
kernerne fra 1 frisk majskolbe
ca. 400 g kogte røde bønner
salt og peber
Smelt smørret i en gryde og brun kødet i det. Tilsæt derefter spidskommen, rør godt rundt og tilsæt derefter løg og gulerødder. Lad det stege i nogle minutter, inden du tilsætter tomater, timian og cayennepeber samt en sjat vand. Læg låg på og lad det simre ved lav varme i 2-2½ time (indtil kødet er mørt og lækkert).
Mens din lammestuvning simrer, vender du dine butternut squash-tern i olivenolie og fordeler dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Drys lidt salt og peber over. Bag dem ved 180 grader i 30-40 minutter, indtil de er gennembagte.
Når kødet er mørt, vender du de bagte græskartern samt de friske majs i din lammestuvning og lader det simre i yderligere ti minutter. Tilsæt de røde bønner, lad retten boble i yderligere et par minutter og smag så til med salt og peber.
Note: En skøn, fyldig lammestuvning og samtidig en dejlig simreret som gør sig godt her om efteråret.
Åhh, hvor jeg glæder mig til at proppe mig med simreretter de næste mange måneder. Retten lyder vældigt spændende. Jeg tror hverken, at jeg har prøvet at tilberede lam med bønner eller græskar.
Det er også noget af det bedste ved efteråret – alle de herlige simreretter! Lidt ærgerligt at mange af dem er så brune og kedelige at fotografere, men smagen er der bestemt ikke noget i vejen med 🙂
Det ser lækkert ud – en rigtig fin efterårsret 🙂
Mange tak 🙂