Kreolsk aubergine med rejer

aubergine, rejer, løg, ost, hvidløg, forårsløg, hvidløgssalt, cayennepeber, timian, oregano, løgpulver, æg, brød, kreolsk aubergineSe, jeg fortalte jo om, at der er forskel på cajun-køkkenet og det kreolske køkken, og det opdagede jeg blandt andet, da jeg så kreolsk aubergine optræde på flere cajun-køkken-sider. Så vidt jeg har forstået er aubergine ikke en del af cajun-køkkenet men hører til det kreolske køkken, så jeg blev lidt forvirret, men det tror jeg også, at mange er, når man skal forsøge at kende forskel på de to køkkener.

Men uanset hvad ville jeg godt prøve en kreolsk aubergine, så jeg serverede den for nylig til aftensmad. Retten er god, hvis du ikke er voldsomt sulten (da den ikke er så stor), men har du en god appetit, bør du servere den sammen med noget tilbehør – for eksempel en salat og/eller brød.

Kreolsk aubergine med rejer
2 personer

1 mediumstor aubergine
½ løg, finthakket
3 fed hvidløg, pressede
150 g store rejer, pillede og rensede og grofthakkede
1 spsk cajun-krydderi
2 spsk smør
2 forårsløg, finthakkede
1 æg
2 skiver toastbrød
salt og peber
4 spsk friskrevet ost

Pisk ægget og riv brødskiverne i mindre stykker, som du vender i ægget. Lad det trække.

Halvér auberginen på langs og skrab auberginekødet ud. Hak auberginekødet og steg det i smør på en pande sammen med løg, hvidløg, cajun-krydderi og de hakkede rejer. Når rejerne har taget farve, tager du det af komfuret. Fyld de to auberginehalvdele med rejefyldet. Vend de opblødte brødkrummer med forårsløg samt salt og peber. Fordel brødblandingen over de to auberginehalvdele og drys ost ud over. Læg dem i et ildfast fad og bag dem ved 180 grader i 25-30 minutter.

Kreolsk aubergine kan spises, som den er, men du kan evt. også servere en salat til.

Note: Jeg har ikke før prøvet en fyldt aubergine med rejer, men det fungerer rigtig fint. Jeg var især positivt overrasket over brødtoppingen, som jeg var lidt skeptisk over for, inden jeg gik i gang, for den gav et fint lille ‘låg’ oven på auberginen, som var med til at sørge for, at auberginen blev gennembagt.



2 thoughts on “Kreolsk aubergine med rejer”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *