Krebsehalesalat
Her er et close-up billede af min frokost i dag – nemlig hjemmelavet krebsehalesalat. Det er jo oplagt at eksperimentere lidt med forskellige frokostretter, når nu jeg har et benspænd med skaldyr, som egner sig rigtig godt til hurtige og kolde retter.
Krebsehalesalat er i mine øjne en rigtig forårsret, for selvom det kan laves i et utal af varianter, så forbinder jeg det med saftige hvide asparges og en blød, sød og syrlig creme. Jeg lavede en udgave af krebsehalesalat, hvor der var en forholdsvis stor andel af hvide asparges i, men du kan altid putte flere krebsehaler i, hvis du synes.
Krebsehalesalat
2-3 personer
En bøtte krebsehaler (ca. 170 g i drænet vægt)
1 bundt hvide asparges
2 spsk Hellmann’s mayonnaise
1 spsk creme fraiche
lidt citronsaft
2 spsk dild, finthakket
1 tsk dijonsennep
salt og peber
Skræl de hvide asparges og knæk det nederste af dem. Skær de skrællede asparges i stykker på ca. 2 cm og kog dem i få minutter i letsaltet vand. Stik til dem og tjek, at de er møre, og hæld så vandet fra. Når de er kølet så meget af, at de er håndvarme eller koldere, halveres de tykkeste af aspargesstykkerne på langs, og alle aspargesstykker blandes de med de øvrige ingredienser. Servér din krebsehalesalat sammen med grøn salat og en fuldkornsbolle.
Note: Denne krebsehalesalat har en skøn balance mellem sødme, fedme og syrlighed og det er en af mine yndlingsmåder at få krebs på. Den kan selvfølgelig også laves med asparges på glas, men jeg synes, du skal benytte dig af muligheden for at bruge friske og lækre hvide asparges, der er i sæson lige nu. Retten bliver så meget bedre af det.
Du kan sagtens bruge denne skaldyrssalat som forret – for eksempel på et stykke friskbagt flute med salat til. Eller måske en sprød tynd kiks eller knækbrød, hvor du pynter med lidt frisk grøn salat.
Ser så lækkert ud! Har spist en del rejesalat på det sidste, så det er så perfekt med denne opskrift til en afveksling – og endda med lækre asparges, uhm.
Det er nemlig en ganske glimrende forårsret, så det er bare om at nyde den, mens råvarerne er her 🙂
Aw, det ser altså læks ud. Jeg æææælsker simpelthen krabbesalat, er bare helt exet med det. Så det her fik virkelig smagsløgene til at danse tango 😉
Ja, de to ting minder jo om hinanden. Jeg har også noget krabbe på lager, men har lidt andre planer med den pt 🙂
Nej, hvor lækkert – og perfect timing at jeg har en bøtte krebsehaler fra Fiskemanden i mit køleskab 🙂
Det er min sjette sans, der lige opfangede det, hæhæ 🙂
åhhhhhh NATMAD!!! Ristet lyst brød og så en kæmpe skefuld af det der! Mig vil ha’ NU!!!!
!!!!
Der blev jeg næsten bange 😀
Hvis jeg bruger kyllingekød kan jeg vist få den lækeste kyllingesalat!
Jamen så er det jo ikke krebsehalesalat – altså 😀
Den ser rigtig lækker ud! Jeg må ud og handle…:-)
God fornøjelse – håber du kan lide den 🙂
Yummi yummi yummi… Og jeg har næsten alle tingene liggende, på nær krebsehalerne. Damn !!!
Det må på indkøbssedlen næste gang! 🙂
Åhh… klokken er henad spisetid, siger min savle-mekanisme 🙂 når jeg ser den salat…
Kan anbefales – *lokkelokke* 😉
Ummmmmmmmmmmmmmmm hold da op hvor er det længe siden jeg har lavet det… Må se at få fat i noget krebsehale halløj…
Hyggehygge
Marianne
Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver den – så skøn og helt perfekt til det store kolde bord 🙂
*Savle* Det er da det pureste guf du der har fremtryllet 😀
Jeg laver den stort set på samme måde – dog med ½ tsk ketchup i også så det bliver coktailsauce-ish. Har en røget ost klar til dig – kommer du til det dersens Google+ Mad+Medier arrangement d 29?
Mange tak 🙂
Nej desværre, for det lyder ellers ret spændende. Men vi har en mad-date med et vennepar hjemme hos os 🙂
Ej, nu ved jeg, hvad forretten til på torsdag skal være, dejligt indspark!!!
Og rigtig fin blog, rigtig god stil endda 🙂
Tak skal du have – og god fornøjelse med retten 🙂