Knödel på brødkrummer
Knödel er kogte boller, der er ret populære i det centrale Europa – herunder også Tyskland – så dem må jeg selvfølgelig have med i mit tyske benspænd. De kan bruges både i det salte og i det søde køkken. I det salte køkken laves de typisk på kartofler eller på brød, og da jeg tænkte, at jeg nok får lavet en del retter med kartofler i denne måned, så snuppede jeg brødudgaven.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra The Daring Gourmet, men undlod bacon og glemte (!) persille samt justerede lidt på de resterende mål.
Knödel på brødkrummer
6 stk.
300 g tørt hvedebrød
2½ dl mælk
2 mellemstore løg
2 æg
½ tsk muskatnød
salt og peber
Riv eller hak hvedebrødet til krummer og hæld dem op i en skål. Varm mælken op og hæld den over brødkrummerne. Lad det dernæst køle af, til det er håndvarmt. Pil løgene og riv dem på et rivejern. Smelt smørret på en pande og svits løgene ved mediumvarme, indtil de begynder at skifte farve. Rør derefter løgene i brødmassen sammen med æg og krydderier. Lad det køle af i yderligere nogle minutter og form så boller ud af brødmassen. Sørg for, at dine knödel er trykket godt sammen.
Varm en stor gryde vand op med lidt salt i. Når det koger, lægger du forsigtigt dine knödel i vandet med en grydeske. Skru ned for varmen, så de vandet kun lige simrer, og lad dem få 15-20 minutter.
Note: Gode faste knödel. De ser måske ikke ud af meget, men de mætter ret godt!
Bliver ret nysgerrig, hvad skal de serveres med/til? 🙂
De kan blandt andet serveres til sammenkogte retter – eller til jägerschnitzel, som jeg prøvede 🙂
https://piskeriset.dk/jagerschnitzel/