Kærnemælksrand med hyldeblomst og hindbærsauce
I tirsdags havde vi brætspilsgæster og efter en gang traditionel mexmad – og et par timers brætspil – fik jeg lige sneget denne kærnemælksrand ind til dessert. Den hørte selvfølgelig til månedens benspænd, og inspirationen fik jeg fra Nordisk Køkken, hvor jeg dog brugte lidt mere fløde og lidt mindre kærnemælk. Samtidig var jeg i tvivl om, hvorvidt der skulle bruges fortyndet saft eller koncentreret saft i den oprindelige opskrift, så jeg brugte en ret koncentreret hjemmelavet hyldeblomstsaft. Det gav masser af smag og en hel del sødme, så jeg brugte kun en smule sukker i den hindbærsauce, der blev serveret til, så syren fra hindbærrene kunne give noget modspil til den søde dessert.
Kærnemælksrand med hyldeblomst
4 personer
2 blade husblas
1½ dl piskefløde
2½ dl kærnemælk
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
Hindbærsauce:
150-200 g hindbær
2 spsk rørsukker
½-1 dl vand
Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm fløden langsomt op og rør hyldeblomstsaften i, lige inden fløden når kogepunktet. Tag gryden af komfuret. Hæld vandet fra husblassen og knug den let, inden du rører den ud i den varme hyldeblomstfløde. Lad det køle af, så det har samme temperatur som spidsen af din lillefinger, og rør derefter kærnemælken i. Hæld væsken i en form – eller fire små – og stil den/dem køligt i mindst fire timer, så den når at stivne. Servér desserten sammen med hindbærsauce eller friske bær.
Note: Denne kærnemælksrand er en fin lille sødmefuld dessert, der fik et godt modspil af hindbærrene. Da jeg brugte hjemmelavet saft, var hyldeblomstsmagen ret tydelig, så jeg kan forestille mig, at smagen bliver noget mere afdæmpet, hvis du bruger en saft fra supermarkedet.
Åh, hvor ser det godt ud – lige noget for mig – og det skal helt sikkert prøves i mit køkken 🙂
Billedet blev desværre ikke så godt – vi havde travlt med at spille, så fancy anretning blev det ikke til – men godt smagte det 🙂
Uhm det ser lækkert ud – det er lige før man kan fornemme det søde, friske og syrlige på tungen, hvis man lukker øjnene og koncentrer sig! Jeg ku’ absolut godt 😀
– Maj 😀
Den skal du prøve *lokkelokke* 😉
Ej, hvor sjovt! Jeg lavede præcis denne dessert for et par uger siden – det var en stor succes hjemme hos os.
Den er nemlig rigtig god! Brugte du fortyndet saft eller koncentreret saft?
Uh, lige en dessert for mig. Jeg har lavet rigtig meget kærnemælksfromage, som jeg elsker 🙂
Mange hilsner
Birthe
Det er altså også godt! Det havde jeg tænkt på at lave den anden dag, men så faldt over den anden idé, så fromagen må blive en anden god gang 🙂
Hold nu fast det lyder lækkert – og dejlig let! (og så er det med kærnemælk og MÅ vre sundt, ikke?? Sig nu ja!) 🙂
Jeg tror, du skal bruge fortyndet saft, hvis den skal være i nærheden af at være sund 😉