Jordbær-tomat kompot
Jordbær-tomat kombinationen er ikke lige den første, man tænker på, når man overvejer sommerdesserter, men den kan ellers noget! Jeg så kombinationen for en række år siden i et madblad og fik nu endelig leget videre med ideen.
De søde jordbær og de syrlige tomater fungerer godt sammen og i særdeleshed, hvis du kombinerer kompotten med en sød hvid chokolademousse. Jeg tog selvfølgelig udgangspunkt i denne opskrift.
Jordbær-tomat kompot med hvid chokolade
3 personer
Jordbær-tomat kompot:
120 g jordbær
70 g cocktailtomater
1 spsk rørsukker
1 spsk citronsaft
Hvid chokolademousse:
100 g god hvid chokolade – jeg bruger Ivory fra Valhrona
2 æggehvider
1 dl fløde
½ tsk fintreven skal fra øko-citron
Skyl jordbær og tomater og hak dem i mindre stykker. Varm dem op i en kasserolle sammen med rørsukker og citronsaft. Lad det simre, indtil tomaterne er bløde. Afkøl kompotten.
Hak chokoladen og smelt den over et vandbad eller i en mikrobølgeovn ved lav varme. Pisk æggehviderne helt stive og vend chokoladen i. Tilsæt citronskal. Pisk fløden til blødt skum og vend det forsigtigt i chokolademassen. Fordel chokolademoussen i portionsglas, dæk dem med husholdningsfilm og stil dem i køleskabet i et par timer.
Når du vil servere desserten, fordeler du blot din jordbær-tomat kompot over chokolademoussen.
Note: Gemalen var lidt skeptisk, da han hørte, hvad desserten stod på, men den overraskede positivt. Den lette syrlighed, som tomaterne giver til kompotten, klæder chokolademoussen utrolig godt.