Jägerschnitzel
Jeg bliver naturligvis nødt til at lave jägerschnitzel i forbindelse med mit tyske benspænd – især nu hvor jeg også havde lavet knödel, jeg kunne servere til. Jägerschnitzel serveres dog oftest med pommes frites eller ris til.
En jägerschnitzel minder meget om en wienerschnitzel (men man kan vælge, om man vil lave det på kalve- eller svinekød), og ‘jægerdelen’ er selvfølgelig svampesaucen. Jeg har set netop saucen en del udgaver – flere med bacon i og nogle uden tomater – så jeg freestylede mig frem til denne her, som blev ganske god.
Jägerschnitzel
2 personer
2 svineschnitzler
hvedemel
æg
rasp
Jægersauce:
Smør til stegning
1 lille løg, finthakket
200 g svampe, rensede og hakkede
1 dl hakkede tomater (en lille dåse tomatkoncentrat kan også bruges)
½-1 tsk sød paprika
1 tsk timian
1½ dl fløde
salt og peber
Stegning af schnitzler – se indlægget om wienerschnitzel
Saucen: Smelt en klat smør på en pande og svits løget ved mediumvarme. Tilsæt svampene efter et minuts tid – evt. med lidt mere smør – og steg dem, indtil de bliver bløde. Tilsæt paprika og timian og steg videre et minuts tid, inden du tilsætter tomater og fløde. Varm det godt igennem og smag til med salt og peber.
Servér din jägerschnitzel med svampesauce og knödel, pommes frites eller kartoffelbåde og pynt gerne med lidt frisk persille.
Note: Uha, det er en dejlig spise! Jägerschnitzel er rigtig comfort food – god, solid mad med masser af smag. Vil også være god med friske tomater til.
Uhm, en jägerschnitzel med svampesauce lyder som en rigtig klassiker. Selv om vi en stor del af tiden spiser mest grønt, så er en ret som denne noget, der må spises indimellem 🙂
Det skal der nemlig også være plads til 😉