Hvid barbeque sauce
Barbeque saucer er oftest baseret på chili, paprika og tomater, men vidste du, at der også findes en hvid barbeque sauce? Det er en sauce, der – ikke overraskende – kommer fra sydstaterne, der er kendt for deres fantastiske grillmad.
En hvid barbeque sauce findes selvfølgelig i en del varianter, men grundlæggende består den af mayonnaise, hvidvinseddike, citronsaft og hvidløg. Det gør den fed og syrlig på samme tid, hvilket smager fantastisk sammen med grillede grøntsager og flammestegte bøffer. Den mest kendte udgave kaldes Alabama White Sauce, og her er der også peberrod og sennep i. Det er dog ikke den version, jeg prøver i dag.
Jeg skelede til en opskrift fra Call Me PMC, men justerede på nogle af målene samt tilføjede lidt løgpulver og chilisauce.
Hvid barbeque sauce
ca. 3 personer
1 dl mayonnaise – gerne Hellmann’s
1 fed hvidløg, presset
0,25 dl hvidvinseddike
1 spsk frisk citronsaft
½ tsk løgpulver
1 tsk stærk chilisauce
lidt salt
Rør ingredienserne sammen og stil saucen i køleskabet i mindst to timer, så den kan nå at trække smag.
Servér den sammen med grillede grøntsager og/eller grillet kød.
Note: Saucen er ikke så stærk, lige når man rører den sammen, men efter et par timer i køleskabet er der rimelig smæk på smagen. Den har en tydelig hvidløgssmag og en skøn syrlighed.
En hvid barbeque sauce lyder virkelig dejlig med den fede og syrlige smag på samme tid – tak for skøn inspiration 🙂
Det er synd, man ikke støder på den særlig ofte – jeg må indføre den til nogle af de grillaftener, vi forhåbentlig får her til sommer 🙂
Nørdehjørnet hvordan adskilder en alabama fra den du laver? Det er lidt som at spørge til forskellen på n pizza fra rom vs en fra napoli
Det står skam i starten af blogindlægget – i en Alabama White Sauce er der typisk sennep og peberrod i 🙂