Hjemmelavet Toffifee

Hjemmelavet Toffifee

Månedens slik-benspænd er naturligvis også en god undskyldning for at prøve kræfter med hjemmelavet Toffifee! Jeg har set en del varianter på nettet, og mange laver karamellen ved at smelte vaniljefudge købt i supermarkedet. Jeg foretrækker dog at lave så meget som muligt fra bunden, så da jeg så en opskrift på hjemmelavet Toffifee fra Bo Bedre, der næsten matchede mine ønsker, så tog jeg udgangspunkt i den. Jeg skruede dog lidt op for vaniljen samt udskiftede Nutella med blød nougat, og så fandt jeg ud af, at det er godt også at skrue op for mængden af nougat.

Som du kan se af billedet, så var jeg en lille rebel og brugte silikoneforme, der ikke helt passer til den gængse opfattelse af, hvordan Toffifee er udformet. Men jeg ville simpelthen ikke til at investere i endnu en silikoneform, når nu jeg har flere andre, der sagtens kunne bruges. Så – stop spild af forme!!

Hjemmelavet Toffifee

20-30 stk.

Karamel:
50 g smør
1 dl fløde
1½ dl hvidt sukker
½ dl lys sirup
1 tsk vaniljesukker

Fyld:
70-100 g blød nougat
afskallede hasselnødder
ca. 80 g mørk chokolade

Smelt smørret i en gryde ved mediumvarme. Rør derefter fløde, sukker, sirup og vaniljesukker i. Sæt et sukkertermometer i gryden og lad det simre, indtil sukekrmassen når op på 124 grader. Fordel den varme karamel i silikoneforme – de enkelte huller skal ikke være helt fyldt op. Sæt formene i køleskabet i ca. 15 minutter. Tag dem ud – karamelmassen skulle gerne være mere fast uden at være hård. Tryk en fordybning i hver, så karamelmassen kommer helt op langs kanten af hver fordybning, og du samtidig skaber plads til en hasselnød og blød nougat. Læg derefter en halv eller hel hasselnød i hver fordybning. Smelt nougaten ved lav varme – gerne i mikroovn – og hæld smeltet nougat i hver fordybning. Stil silikoneformene i køleskabet igen, indtil nougaten er stivnet.

Finthak den mørke chokolade og smelt den ved lav varme – enten over vandbad eller via mikroovn. Fordel lidt chokolade over hver fordybning, så både nød og nougat bliver dækket. Stil silikoneformene tilbage i køleskabet, indtil chokoladen er stivnet.

Hjmmelavet Toffifee holder sig bedst på køl – evt. i en mørk boks, som resten af familien ikke kan gætte indholdet af 😉

Note: Dette bud på hjemmelavet Toffifee smager ret godt, men selvom jeg skruede en del op for nougaten, så synes jeg godt, at der må være endnu mere i hver Toffifee. Jeg vil derfor også anbefale dig, at du sørger for at trykke karamellen ud i et tyndt lag i hver Toffifee. Det kræver lidt fingersnilde, men er bestemt arbejdet værd.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *