Hjemmelavet pappardelle med timian og Indigo-Rørhatte
Vi har spist masser af svampe de sidste dage, eftersom vi fandt over 2 kg spisesvampe, da vi var på svampetur i weekenden. Det blev blandt andet til denne pastaret med hjemmelavet timianpasta, der blev kombineret med en dejlig svampestuvning.
Hjemmelavet pappardelle
Det er let at lave. Følg min opskrift på hjemmelavet pasta og tilsæt blot en spsk frisk timian, når du går i gang med at blande dejen (du kan selvfølgelig også lave pappardelle uden timian, men timianen går rigtig godt sammen med svampene). Læg mærke til, at den pastaopskrift er til tre personer – jeg gemte det sidste pasta til dagen efter, hvor det blev brugt til en resteret.
Du kan enten bruge en pastamaskine eller en kagerulle til at rulle pastadejen ud. Selvom vi har førstnævnte, så brugte jeg faktisk en kagerulle denne gang, og det var ikke så besværligt, som jeg troede – men det kræver selvfølgelig lidt armkræfter 🙂
Hjemmelavet pappardelle skal – når den er udrullet – skæres i strimler, der har en bredde på 2-3 cm, og derefter koges i letsaltet vand i ca. 3 minutter. Skyl pastaen i håndvarmt vand, så kogningen stopper med det samme, og pastaen ikke bliver for blød.
Svampestuvningen laver du af følgende ingredienser:
- 300 g Indigo-Rørhatte (Karl Johan svampe eller evt. portobellosvampe kan også bruges)
- en god klat smør
- 1½ dl fløde
- salt og peber
- timian
Rens svampene og skær dem i mundrette stykker. Smelt smørret på en pande og steg svampene ved mediumvarme, indtil de er møre. Tilsæt fløde og lidt timian og lad det koge ind til halv mængde. Smag til med salt og peber og fordel svampestuvningen ud over den friske pasta. Drys med lidt frisk timian og servér med det samme.
Note: Hjemmelavet pasta smager skønt, og hjemmelavet pappardelle er ingen undtagelse – prøv det prøv det! Gerne sammen med en svampestuvning. Vær dog opmærksom på, at det er en temmelig mættende ret – især hvis du som jeg ikke er så vant til at spise pasta. Men godt smager det 🙂
Åh, hvor lyder det dog lækkert! Når jeg læser om alt det spændende, du finder på, undres jeg igen og igen over, hvorfor jeg lærte så mange kedelige retter på husholdningsskolen 🙂
Tusind tak! ♥
Men jeg er nu sikker på, at de også underviste i retter på det tidspunkt, som desværre er gået i glemmebogen i dag – for eksempel retter med indmad, som de færreste tør kaste sig over i dag 🙂
Det der ser da bare for luksus lækkert ud – simpelhed styrer!
Mange tak! Ved du, hvordan ‘svampesituationen’ er på Samsø? Er der gode svampesteder på øen?