Hindbærmousse med chokolade og mandler
Da vi havde gæster i lørdags, serverede jeg kanin i sennepssauce til hovedret og denne hindbærmousse til dessert. Hindbærrene er fra mine svigerforældres have og blev plukket i sensommeren, og jeg elsker at finde sådan en pose sommerbær frem fra fryseren her i vintersæsonen.
Jeg holdt lidt igen mht. sukkermængden i denne hindbærmousse, da jeg ville servere den nye Bailey’s chokoladelikør til, så der måtte godt være lidt syre i moussen, som kunne give lidt modspil til den søde likør. Denne hindbærmousse har en ret kraftig bærsmag. Undlader du at servere desserten sammen med en sød chokoladelikør, foreslår jeg, at du tilføjer 50-100 g rørsukker til opskriften samt bruger 1-1½ piskefløde ekstra + et ekstra blad husblas i forhold til de mål, jeg har angivet herunder.
Hindbærmousse med chokolade og mandler
7-8 personer
600 g hindbær
150 g rørsukker
1 tsk vaniljesukker
2½ dl fløde
2 blade husblas
Pynt:
15-20 g hakket mørk chokolade
½ dl mandelflager
Bring hindbærrene og sukkeret i kog i en gryde – lad det simre i 10-15 minutter og lad det så afkøle helt. Læg husblassen i blød i koldt vand i ti minutter. Pisk imens fløden til skum og vend vaniljesukkeret i flødeskummet. Smelt den bløde husblas og vend det hurtigt i den kolde hindbærmasse. Vend derefter flødeskummet i hindbærrene. Hæld din hindbærmousse i en stor skål – som jeg har gjort – eller i portionsglas. Stil det på køl i nogle timer. Pynt din hindbærmousse med hakket chokolade og mandelflager lige inden servering.
Note: Her har du en hindbærmousse med god, kraftig hindbærsmag, der går rigtig godt sammen med chokoladelikøren. Hvis du ønsker en mere mild udgave, skal du bruge mere fløde samt lidt mere husblas i – se angivelsen længere ope.
Elsker hindbærfromage, og den her lyder lidt til at være i samme boldgade – hvor ser den lækker ud. Jeg er generelt glad for lidt syre i desserter, især når man som du denne gang, servere noget sødt til 😀 Det ser rigtig godt ud.
Godt nytår!
– Anne
Tusind tak – og i lige måde! Håber 2014 bringer masser af gode oplevelser med sig 🙂
Mmm, jeg er også tosset med hindbærdesserter! Har desværre en mand, der ikke bryder sig om hindbær, så jeg må nok smide ham ud af huset og servere den til en venindeaften engang 🙂
Godt nytår!
God strategi – den bruger jeg ind imellem, når jeg har lyst til rødbeder, for det er min gemal ikke så vild med 😉
Håber du får en fantastisk aften!
Uhm! Syrligt, sødt, bitter og knasende! Jeg er på!!! 😀
Rigtig godt nytår søde Piske !! Håber vi ses i det nye år 🙂
Det er en dessert, der mætter rigtig godt, for der er kapouw på smagen 😀
Tak og i lige måde! Er det ikke din/jeres tur til at komme til Djævleøen? 😉
Nøj, hvor lyder det lækkert! Her er jo desserten til mine næste gæster 🙂
Rigtig godt nytår!
I lige måde! Nyd aftenen og pas godt på kattene 🙂
uhh, er en sucker for hindbær og chokolade, så denne må prøves SNAREST!!!
Jeg er ikke en haj til at arbejde med smeltet husblas (okay har kun prøvet én gang, og det gik galt), men har til gengæld altid haft succes med at putte den bløde husblas i noget varmt som den kan smelte med – vil det være muligt at gøre her? altså komme den bløde husblas i den varme hindbærmasse inden denne køles?
Hmm, godt spørgsmål. Nu ved jeg ikke, hvad der gik galt for dig mht. den tidligere husblasoplevelse, men jeg vil foreslå dig, du afkøler hindbærmassen, indtil den er håndvarm. Derefter smelter du den bløde husblas i en skål over et vandbad og vender den i den håndvarme hindbærmasse. Så er der knapt så stor chance for, at husblassen laver ‘trevler’ i moussen. Derefter skal flødeskummet blot vendes i hindbærmassen.
Hej Piskeriset
Jeg er en helt ny læser, som har fået øjnene op for din blog og jeg må sige at jeg er imponeret! Virkelig lækre opskrifter på mange retter og ikke mindst dine smukke desserter!
Jeg er som mange andre også fuldstændig pjattet med hindbær og går derfor og leger med tanken om at lave den mousse til min konfirmation. Jeg har desværre ikke mulighed for at kunne lave moussen på dagen eller dagen før, så jeg bliver nødt til at spørge, om man kan fryse den ca en uge før og tø den op på dagen?
Jeg håber, at du kan hjælpe mig, da jeg tror at moussen vil passe perfekt til min smag! 🙂
Velkommen til 🙂
Jeg tror desværre ikke, at konsistensen vil have godt af det, men jeg har et andet forslag. Hvad med at lave denne islagkage – blot med hindbær i stedet for jordbær? https://piskeriset.dk/islagkage-med-jordbaermousse-og-hvid-chokolademousse/