Hare i rødvin

Hare i rødvin

Hare i rødvin er en simreret med få ingredienser men masser af smag! Faktisk burde det hedde hare i rødvin og kærnemælk, for det er en god idé at starte med at marinere harekødet et halvt døgn i kærnemælk, så det syrlige mejeriprodukt kan mørne kødet.

Hvis du lige nu kigger på fotoet og tænker “det ligner da overhovedet ikke hare i rødvin!”, så er der en god forklaring. Jeg skulle nemlig bruge gryderetten til en tapas-servering, hvor kødet blev fordelt på skiver af flute og derefter toppet med syltede rødløg og glimmer. Ja, naturligvis skulle der glimmer på i anledningen af månedens glimmer-benspænd. Du kan dog sagtens servere retten uden – ligesom du naturligvis kan servere hare i rødvin sammen med kogte kartofler, kartoffelmos, kogte ris eller hvad du nu har lyst til.

Harekød er som kaninkød meget mættende, så selvom det ikke ser ud af meget, så rækker det langt.

Hare i rødvin

hovedret til 6-8 personer

1 hel hare, flået
ca. 3 dl kærnemælk
smør til stegning
½ stort knoldselleri, fintrevet
½ tsk enebær, knust
½ tsk allehånde, knust
½ tsk kanel, knust
½ tsk timian
2½ dl rødvin
evt. lidt mørk sirup
salt og peber

Skær harekødet fri af knoglerne og skær derefter kødet i mindre stykker. Put det i en frostpose og hæld kærnemælk i. Sørg for at fordele det godt i posen, så det dækker harekødet. Læg posen i køleskabet et halvt døgns tid.

Tag posen ud af køleskabet og hæld kærnemælken fra. Skyl kødet hurtigt og lad det dryppe af. Smelt smør i en bred gryde og steg harekødet i ca. 10 minutter ved mediumvarme, inden du tilsætter knoldselleriet. Rør godt rundt og lad det simre i nogle minutter, inden du vender krydderierne i det og tilsætter rødvinen. Læg et tætsluttende låg på og skru ned for varmen, når retten er kommet i kog igen. Lad det småsimre i ca. to timer. Husk at kigge til det flere gange undervejs. Tilsæt eventuelt lidt mere rødvin, hvis du synes, at det koger for meget ind. Smag til med salt, peber og eventuelt sirup.

Hare i rødvin kan som sagt serveres som hovedret, hvis du ikke lige skal bruge det til en stor portion tapas.

Note: Harekødet blev dejlig mørt, og så var det faktisk også mildere i smagen, end jeg huskede det som. Vil du have flere grøntsager i, så vil jeg foreslå, at du finthakker nogle svampe og rører i samtidig med knoldsellerien.

Er du interesseret i flere opskrifter med hare, så tjek min hareragout samt den stegte hare.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *