Grillet kamsteg med fennikelfrø, jordbær med mascarponecreme – LCHF-style
Svin på grillen og jordbær til dessert – det er jo nærmest det mest danske sommermad, man kan opspore, så det udgjorde menuen, da vi fejrede Sct. Hans sammen med familien i går. Vejret var med os – det meste af tiden – så størstedelen af tiden kunne vi nyde grillet kamsteg og jordbærdessert på terrassen i det smukke solskinsvejr.
Krydderierne blev fundet frem tidligt om morgenen, og jeg hældte en spsk fennikelfrø, en tsk salt samt en tsk spidskommen i morteren, inden krydderierne blev stødt godt og grundigt.
Kamstegen blev gnubbet med den simple krydderiblanding, inden den blev lagt i en frostpose og kom tilbage i køleskabet, hvor den lå ca. 9 timer, inden den skulle på grillen.
Vores stegetermometer valgte desværre at sætte ud, så vi fik taget stegen af lidt for tidligt, men så kom den bare en tur på grillen igen, og imens nød vi de gode slagterpølser, som nogle af gæsterne havde medbragt. Og SÅ var det tid til en skive saftig grillet kamsteg… mmm…
Tilbehøret bestod – ikke så overraskende – af en simpel spidskålssalat med fintsnittet spidskål, der var krammet med fingrene og derefter vendt i ramsløgspesto og en smule fintreven citronskal fra en øko-citron. Derudover også en tomatsalat bestående af tomater (!), hakket løg, olivenolie samt lidt salt. Jo, det var meget LCHF-venlig grillmad. Jeg forbarmede mig dog og bagte lidt brød på grillen, så der var lidt ekstra tilbehør til gæsterne.
I går var vi som sagt på Bondens Marked, og bagefter tog vi til Ventegodtgaard for at købe økologiske jordbær. Oprindeligt havde vi planlagt at plukke selv, men da det lige havde regnet (så der var godt vådt over det hele), og da de samtidig havde tilbud på 10 bakker jordbær, de havde plukket dagen før, ja så valgte vi den lette løsning. Det fortrød vi dog ikke, for Ventegodtgaard sælger virkelig gode jordbær! De var meget svære at holde fingrene fra, da de først var kommet ind i huset, men vi skulle bruge et par bakker til aftensmaden.
Jordbærdessert til ca. 6 personer – og ja, den er selvfølgelig LCHF-venlig:
250 g mascarpone røres med vaniljekornene fra to vaniljestænger samt ½-1 spsk steviasukker. Jeg puttede desuden 100 g flødeost i cremen i bedste Stop Spild af Mad-stil, eftersom det var en rest, jeg havde stående, men flødeosten kan du godt udelade.
2½ dl piskefløde piskes til en blød og lækker skum, og denne vendes i cremen, indtil vaniljecremen er blød og lækker.
Cremen serveres sammen med friske jordbær – her anrettet med lidt hyldeblomster – samt fintrevet 85% chokolade. Jeg brugte en økologisk chokolade, som blandt andet kan købes i Netto og Irma.
Simpel men dejlig sommerdessert. Bør nydes i solskinsvejr.
Hvor ser det godt ud! Her er vi vilde med spidskålssalat og jordbær. Din vaniljecreme må prøves næste gang , når vi får gæster 🙂
Det er altså også blandt mine favoritter! 🙂
Lækkert! Jeg er meget spændt på at høre om dine erfaringer med LCHF!
Det kommer lidt senere på ugen – skal lige blogge om de sidste LCHF-eksperimenter først 🙂