Gravstenskager

Gravstenskager

Så blev det tid til at bage gravstenskager, for selvfølgelig skal jeg finde på noget nyt til mit efterhånden store lager af Halloween-opskrifter.

Jeg tog udgangspunkt i min opskrift på brunkager (!) men udskiftede krydderierne med lakrids samt brugte natron i stedet for potaske. Det giver nogle ret sprøde og velsmagende småkager med et dejligt pift af lakrids.

Gravstenskager

15-20 stk.

50 g smør
½ dl rørsukker
1 spsk mørk sirup
1½ lakridspulver – jeg brugte den fra Johan Bülow
et knips salt
½ tsk natron
1½ dl hvedemel

Derudover:
flormelis til pynt
evt. spiselig touch til at tegne med

Smelt smørret ved lav varme i en gryde sammen med sukker og sirup. Når smørret er smeltet, tager du gryden af komfuret og rører lakridspulver og salt i. Lad massen afkøle, indtil den er håndvarm. Rør derefter natron og mel i. OBS – dejen skal være blød, du må endelig ikke putte mere mel i, end der står i ingredienslisten!

Form dejen til en tyk pølse. Den er svær for alvor at forme, mens den er så blød. Pak den derfor ind i bagepapir og læg den i køleskabet i en time. Nu er dejen blevet så fast, at den er lettere at forme. Du kan forme dine gravstenskager, så de er firkantede, hvilket selvfølgelig er lettest. Jeg valgte at lave en bue i toppen af mine. Læg dejen tilbage i køleskabet en times tid mere. r inden bagningen.

Skær tynde skiver af dejpølsen og læg småkagerne på en bagepapirbeklædt bageplade. Bag kagerne i midten af ovnen ved 175 grader i 10-14 minutter. Lad dem køle af og pynt dem så med glasur lavet på flormelis. De kan spises, som de er eller bruges som pynt til en anden kage – for eksempel denne Halloweenkage.

Note: Disse gravstenskager faldt i god jord hos både gæst og gemal. Det er nok meget godt, for jeg havde også lidt svært ved at holde fingrene fra dem, men mon ikke gemalen kan hjælpe med at udrydde dem… 😉



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *