Græsk simremad – lammekød i tomat- og hvidløgssauce
Det marokkanske køkken er ikke det eneste, der byder på gode simreretter – også det græske har mange spændende retter med lammekød. Jeg fik lyst til at freestyle noget græsk simremad ud fra en ret, jeg engang havde fået på en græsk restaurant, da jeg ikke havde ingredienserne til en anden ret, jeg først havde planer om at afprøve.
Lammeretten blev serveret med kogte ris, en ond og doven tzatziki, en salat bestående af blandede salatblade, tynde rødløgsringe og feta samt syltede champignoner.
Græsk simremad – lam i tomat- og hvidløgssauce
3-4 personer
ca. 600 g lammekød i tern
olivenolie
1 stort løg skåret i smalle både
4 dl grøntsagsbouillon
4 fed hvidløg, skåret i mindre stykker
1 dåse koncentreret tomatpuré
salt og peber
Lammekødet brunes i en gryde sammen med lidt olivenolie. Resten af ingredienserne – undtagen salt og peber – tilsættes, og retten simrer ved svag varme i 1½-2 timer. Lige inden servering smages retten til med salt og peber.
Note: Græsk simremad er helt klart værd at prøve! Kødet bliver meget mørt og får en ret sød smag fra tomaterne. Derfor er det godt at servere noget med lidt ‘bid’ i til retten – for eksempel rå rødløg i salaten eller en god kraftig tzatziki.
Oh, ja tak – det modtager jeg gerne en portion eller 5 af med GLS i morgen 😉
Sender du så en croque Madame til mig, så jeg har noget andet til frokost? 😀
Deal! 😀
Uhmmm, sender du lige en portion over til mig – den sygdomsramte?? 😉
Mange hilsner
Birthe
Jeg må have fat i et par ekspresduer og starte mit eget udbringningsfirma 😀
Så nupper jeg gerne en skive af bananbrødet 😉
Nøj, hvor lyder det godt, Piskeris! Din opskrift havner fluks i min opskriftssamling og skal prøves så snart som muligt.
Jeg glæder mig mere og mere til det halve lam, som gemalen og jeg har bestilt. Lammekød er så lækkert – og især i denne form for retter 🙂
Uhm num num… sådan en portion kunne jeg godt guffe i mig
Den kan anbefales – total comfort food 🙂
Er vild med lam, så det skal da prøves.
Den er dejlig simpel og passer sig selv, så den er helt perfekt, når man skal have gæster – eller bare ikke har tid og lyst til at bruge lang tid i køkkenet. God fornøjelse 🙂
MUMS! .. og dejligt, at der ingen kanel er i retten 😉
Jeg tror efterhånden, at du fisker efter kanel-benspænd 😀
Hej Piske
Der er nu heller ikke noget som en god Stifado, jeg skal bare lade være med at tænke på det er kanin… Har det ikke så godt med mad fra mæææ dyr og “kæledyr”.. Er nok bare mest til Muuhhhhh kød …. Kan af en eller anden grund bedre forholde mig til at sætte tænderne i en ko !!!!
Hyggehygge
Marianne
Jamen køer har da de dejligste brune øjne? 😀
Jeg er opvokset på landet, så jeg har det helt fint med at spise de forskellige typer kød – også af dyr, jeg har gået og kløet bag øret 🙂
Vi har netop fyldt fryseren med to økologiske lam. Og lammegryderetter står klart på menuen ila vinteren – også UDEN kanel her.
Jeg har også tænkt på den leverandør, du talte om. Tror dog det var en anden, vi bestilte fra i første omgang, og jeg er ret spændt på kvaliteten. Mmm lammekød 🙂
Mmm.. det lyder især lækkert med den onde tzatziki 🙂 Dejligt at se at der er gang i simregryderne. Jeg får helt lyst til at gøre dig kunsten efter.
Vejret er i hvert fald lige til det disse dage – syntes godt nok, at det var temmelig gråt i går! Tror jeg skal lave simremad igen i morgen – og hele weekenden for den sags skyld 😀