Fyldt kyllingebryst
Da jeg bladrede i en Provencekogebog i anledningen af månedens benspænd, faldt jeg over en opskrift på fyldt kyllingebryst, jeg ikke kendte. Her laver man en basilikumpuré, som man fylder i et kyllingebryst, steger det og servere det med en lun porrecreme. Meget spændende – det måtte jeg da prøve! Retten kommer i øvrigt fra den franske by Bargemon.
Du kan naturligvis kombinere sådan et fyldt kylllingebryst med lige, hvad du ønsker – om det skal være stegte kartofler, ratatouille eller en grønt salat er helt op til dig.
Fyldt kyllingebryst
2 personer
Basilikumpuré:
30 friske basilikumblade
3 spsk olivenolie
Derudover:
2 kyllingebryster
smør til stegning
½ porre, fintsnittet
2 dl creme fraiche (evt. erstattet med kaffefløde)
salt og peber
Start med at knuse basilikumblade i en morter sammen med olivenolie, indtil du har en grov basilikumpuré.
Skær et snit i siden af hvert kyllingebryst, så du får en lomme. Her putter du en spsk basilikumpuré i hver, så du har ca. en spsk basilikumpuré tilbage. Drys kyllingestykkerne med salt og peber og steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, indtil de er møre.
Fem minutter inden, at kyllingebrysterne er klar, smelter du lidt smør på en pande og steger porren ved mediumvarme et par minutter. Tilsæt creme fraiche og varm det igennem. Tilsæt det sidste basilikumpuré og smag til med salt og peber, inden du tager porresaucen af varmen.
Anret et fyldt kyllingebryst sammen med porresaucen samt det tilbehør, du ønsker.
Note: En simpel og dejlig kyllingeret, som vakte glæde, da den kom på bordet 🙂
Det lyder både simpelt og smagfuldt. Det er faktisk alt for længe siden jeg har lavet både fyldt kyllingebryst og fyldt kalkunbryst.
Simpelt men godt. Det er også længe siden, jeg har lavet fyldt kyllingebryst, så det var dejligt med en anledning til at ‘genopdage’ retten.
Jeg forestiller mig at det også vil være gødt med estragon
Det ville give et dejligt pift til retten 🙂