Fugazza – løgpizza
Jeg sad for nylig og ledte efter inspiration til månedens pizza-benspænd, og her faldt jeg over den argentinske løgpizza – fugazza. Det er en yderst simpel pizza – gerne med lidt tyk bund – toppet med løg og ost.
Jeg så ideen på The Spruce Eats. men brugte min egen pizzadej-opskrift. Jeg undlod også parmesan, så toppingen kun bestod af løg, mozzarella og oregano.
Fugazza – løgpizza
1 stk.
en fjerdedel af denne pizzadej
Topping:
1 mediumstort løg
½ tsk salt
olivenolie til stegning
1 tsk oregano
1 kugle mozzarella, skåret i tynde skiver
Pil løget og skær det i tynde skiver. Hæld koldt vand i en lille skål og rør salt i. Put løgskiverne i og lad dem trække en halv times tid. Hæld vandet fra og dup løgskiverne tørre med lidt køkkenrulle.
Rul en klump dej ud på det meldryssede køkkenbord. Læg pizzabunden på en bagespade/pizzaspade og fordel osten ud over. Drys oregano på, inden du fordeler løgskiverne ud over pizzabunden.
Bag din løgpizza ved høj varme på en lukket grill eller i ovnen ved 250 grader, indtil pizzakanten er gylden og sprød.
Note: De bløde løg gør denne løgpizza sød og lækker. Du kan eventuelt variere den ved at udskifte oreganoen med timian eller basilikum.