Friteret bacon
Friteret bacon – hvad er det nu for noget pjat? Man behøver da ikke at friturestege bacon… eller hvad?
Da jeg researchede til denne måneds friteringsbenspænd, skelede jeg selvfølgelig en del til Sydstaterne, for der friterer man alt – og jeg mener alt! Så jeg var på jagt efter et par skøre ting og faldt her over friteret bacon. “Er det ikke lidt overkill?”, tænkte jeg og måtte selvfølgelig straks prøve det. Det blev brugt som appetizer/forret, da vi havde venner på besøg i fredags, og det faldt heldigvis i god jord.
Friteret bacon
Appetizer eller forret til 4-8 personer
En pakke god bacon – jeg brugte en pakke bacon fra frilandsgris
2 dl hvedemel
2 tsk chipotle
salt og peber
1 æg
2 spsk fløde
1 l rapsolie
Rør hvedemel, chipotle, salt og peber sammen på en stor tallerken. Pisk æg og fløde sammen på en anden tallerken og vend først baconstykkerne i æg og derefter i mel. Varm olien op i en gryde. Tjek om olien er varm nok ved at stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik ned i olien. Når det begynder at boble omkring træstumpen, er olien klar. Frituresteg 2-3 stykker bacon ad gangen, indtil de er gyldne. Tag dem op af olien med en hulske og læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Sæt pladen i ovnen i 5 minutter ved 200 grader.
Friteret bacon serveres med en dressing/dip – i dette tilfælde en gorgonzolacreme.
Gorgonzolacreme:
80-100 g gorgonzola
ca. 0,75 dl fløde
salt og peber
lidt citronsaft
Rør ingredienserne sammen til en cremet dip og lad den trække i mindst en halv time.
Note: Fungerer friteret bacon så? Det smager aldeles glimrende, men jeg synes stadig, det er lidt overkill – jeg ville også være glad for resultatet, hvis jeg vendte baconen i lidt chipotle og derefter stegte det på en pande. Men bestemt et sjovt eksperiment.
Hvad i alverden er …. ” 2 tsk chipotle ” ????? Kan der ikke skrives en forklaring på kryderrier og andre produkter som ikke er kendte i danmark.. Ellers er det absurt at lægge det op.!
Det er ellers blevet rimelig udbredt de senere år – først og fremmest fordi det bruges meget i amerikansk grillmad og mexicanske retter.
Chipotle er tørret røget chili, og det har en skøn dyb smag, som klæder især svinekød og oksekød. Hvis dit lokale supermarked ikke har det, så ved jeg, at blandt andet blok18.dk og chilihouse.dk sælger det.