Frisklavet solbærsorbet

Frisklavet solbærsorbet

Er du til cremede og kraftige isdesserter, så bør du overveje at lave denne solbærsorbet! Den blev faktisk så cremet, at gemalen troede, der var fløde i, men nej – denne solbærsorbet er lavet på solbær, rørsukker, vand og æggehvide. Det er en ret kraftig is, og den kan derfor med fordel kombineres med en listig vaniljeis eller mascarponeis.

Solbærsorbet

200 g solbær
3 dl vand
2 dl rørsukker
1 æggehvide

Skyl solbærrene og sørg for at knipse de små blomster af. Hæld bærrene i en gryde sammen med sukker og vand og lad det simre i 5-10 minutter. Tag det af komfuret og lad det køle af, inden du blender det til en ensartet masse. Stil de blendede bær i køleskabet, indtil de er kølet helt af. Pisk derefter æggehviden i bærmassen og kør den så i en ismaskine. Har du ikke det, kan du hælde massen i en plastikskål, stille den i fryseren og så sørge for at røre grundigt i massen hvert 20. minut.

Pynt din solbærsorbet med friske solbær og eventuelt et par mynteblade, inden du kaste dig over den.

Note: Smuk og kraftig solbærsorbet. Smagsmæssigt mætter den en del, men nu smager hjemmelavet is jo generelt også af mere i forhold til købeis.



12 thoughts on “Frisklavet solbærsorbet”

  • Åhhhhh for en time siden læste jeg din opskrift på solbær sorbe. Nu er den første potion spist. Tusind millioner tak for at du har delt den opskrift. Helt fantastisk cremet is. Længe leve ismaskinen.
    Fik min I fredags. Her dyrker vi nu gæt en is. 4 er det blevet til
    Af hjertet tak
    Mkh. Lene

    • Dejligt at høre, at I kan lide den. Er selv ret pjattet med is med masser af smag 🙂

  • Hvad skal sukkeret? Og hvad menes med pisk æggehvider I bærmasse? Pisk det først og vend i bær eller?

    • Sukkeret skal i sammen med bærrene 🙂
      Æggehviden hældes i den blendede bærmasse, der derefter piskes, så æggehviden bliver blandet med bærrene.

  • Tak for opskriften ❤er i gang nu efter jeg tømt solbærbusken😊Du skriver – rør is hver 20 Min, hvis man ikke har ismaskine, men hvor længe/hvor mange gange skal man røre hver 20 minnut?😊

    • Jeg har kun lavet isen på ismaskine, så det ved jeg desværre ikke, men jeg vil gætte på omkring 4 timer 🙂

      • Tak😊det passer nogenlunde med ca 4 timer men er godt nok øm i benene i dag da fryseren er i kælderen 😂Vi smagte sorbet her kl 8 og vi enig, at den blev god og vil smage pragtfuld på fx chokoladekage

  • Et måske tåbeligt spørgsmål, men kan den laves dagen før eller bliver den for hård?
    Hvor mange portioner er der til?
    Er det en standartopskrift på sorbet, så man ville kunne bruge forskellige slags bær og måske justere lidt i sødmen?

    • Det er slet ikke et tåbeligt spørgsmål 🙂
      Du kan sagtens lave den dagen før, men så er det en god idé at tage den ud før. Prøv at se sorbeten en halv time inden, at du skal servere den. Hvis den er meget hård, så tag den ud 20-30 minutter før servering.

      Sorbeten har en ret kraftig smag, så jeg vil personligt servere den i mindre portioner og gerne med vaniljeis til. Jeg vil tro, at der er til 4-6 personer her – afhængig af hvad du ellers kombinere den med.

      Det er faktisk ikke min standardmåde at lave sorbet på. Ofte laver jeg det på sukkersirup og æggehvide (samt smagsgiveren) – se for eksempel denne opskrift: https://piskeriset.dk/grapesorbet/
      Men du kan også sagtens bruge metoden, jeg har brugt til solbærsorbeten, hvor man koger bærrene med sukkeret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *