Estragon-aioli og reje-tapas med kapers og rødløg
Tapas-benspændet har været en rigtig god undskyldning anledning til at lave aioli flere gange, og for nylig fik jeg lyst til at lave en lidt anderledes variant. Jeg tog udgangspunkt i min basisopskrift på aioli, men tilføjede estragon, og det gav et fint resultat. Der er en lille smule bearnaise over smagen (!), så den vil være rigtig god at kombinere med kartoffelmadder her i løbet af sommeren. Jeg havde dog planer om at bruge den til en omgang reje-tapas.
Estragon-aioli
1 æggeblomme
2 fed pressede hvidløg
125 ml rapsolie
ca. 1½ spsk friskhakket estragon
salt og peber
lidt citronsaft
Pisk æggeblommen med hvidløg og tilsæt derefter lidt citronsaft. Dryp en smule olie i under piskningen og fortsæt med at tilsætte lidt ad gangen under konstant piskning, så den kan optages i cremen. Fortsæt til al olien er brugt. Vend estragonen i aiolien og smag til med salt, peber og citronsaft.
Aiolien kan bruges til mange forskellige ting. Jeg kunne huske, jeg var stødt på en reje-tapas, hvor der blev brugt aioli, brød, rejer, kapers og rødløg og vist nok et par ting mere. Den fik jeg lyst til at genskabe – dog med estragon-aioli i denne version.
Reje-tapas med kapers og rødløg
– et stykke flute/baguette, skåret over
– estragon-aioli eller almindelig aioli
– kapers
– finthakket rødløg
– kogte rejer
Smør brødet med et gavmildt lag aioli. Drys først rødløg og derefter kapers ud over og top din reje-tapas med en lille håndfuld rejer.
Note: Denne reje-tapas har en spændende smagskombination, der virker overraskende godt. Hvis du er til det mere traditionelle, så brug en almindelig aioli til – jeg syntes dog, at estragon-strejfet var meget sjovt.
Dine reje-tapas er et meget smukt syn! Estragon-aioli lyder rigtig lækkert, og det må jeg prøve 🙂
Det er en sjov måde at variere aioli på – bestemt ikke sidste gang jeg eksperimentere med det 🙂
Jeg har lige fundet ud af, jeg har fransk estragon i haven, såååå mon ikke..?? Lækkert lyder det ialtfald 😀
Perfekt! Jeg elsker estragon – faktisk så meget at jeg burde plante en mere i mit urtebed 😀