Doktorens delikatesse – ny udgave af dyrlægens natmad
Da jeg annoncerede månedens benspænd, var Klidmoster hurtig til at spørge, om jeg så ikke skulle lave en fortolkning af dyrlægens natmad? Og jo, selvfølgelig skulle jeg det!
Jeg tumlede med lidt forskellige ideer, indtil jeg endte med denne udgave, som både har kendetegn ved den klassiske dyrlægens natmad men også indeholder nye elementer. Jeg valgte at udskifte svineleverpostejen med en hjemmelavet kyllingeleverpostej. Denne er ret sød og fed i smagen, så den skulle have noget modspil i form af rå rødløg og karse. Disse dele blev dog ikke kun valgt på grund af smagen men også for at give lidt mere farve til maden, så den ikke blev alt for brun-i-brun. Skyen var også hjemmelavet og bestod såmænd blot af kraftig hønsebouillon, som jeg havde varmet op og smagt til med salt, inden jeg smed et par opblødte stykker husblas i og lod det stivne i en plastikboks.
Kyllingeleverpostejen var inspireret af en andeleverpostej, jeg tidligere har lavet.
Kyllingeleverpostej
ca. to små bakker
600 g kyllingelever
lidt smør
1-1½ tsk timian
salt og peber
½ dl mørk rom
1 spsk balsamicoeddike
2 dl fløde
evt. salt og peber
Fjern evt. urenheder fra kyllingeleveren og steg den på en pande sammen med noget smør, indtil leveren lige akkurat bliver gennemstegt. Vend krydderierne i og hæld den mørke rom over. Når det har kogt næsten ind, hælder fløden over og lader det simre nogle minutter, inden du hælder pandens indhold i en blender sammen med balsamicoeddiken og blender det til en ensartet masse. Smag evt. til med krydderier.
Hæld kyllingeleverpostejen i små bakker og lad dem køle helt af i køleskabet.
Note: Leverpostejen har som sagt en rimelig sød og fed smag, så det er vigtigt, at den får noget modspil, når man serverer den – for eksempel i form af rå løg, surtsyltede agurker eller sprøde friske agurker (vent lige en måned eller to med sidstnævnte – de agurker, du kan købe på nuværende tidspunkt, er ikke værd at købe).
For at lave Doktorens delikatesse skal du gøre følgende:
- Tag et stykke godt fuldkornstoastbrød og steg det gyldent i lidt smør på en pande
- Halvér brødet og smør kyllingeleverpostej på den ene halvdel
- Skær et par skiver sky og læg dem oven på maden
- Rens tre champignons, skær dem i skiver og steg dem gyldne i lidt smør på en pande
- Fordel svampene oven på leverpostejsmaden
- Skær meget tynde skiver af et rødløg og læg løgringene oven på leverpostejsmaden
- Tag to stykker saltkød og læg dem på den ‘bagerste’ del af maden
- Pynt med lidt frisk karse.
Og smagen? Jeg testede den nye version af dyrlægens natmad på gemalen, der var noget skeptisk. Han endte dog med at konkludere, at den straks røg på spisekortet, og så kan jeg nærmest ikke få et større kompliment, så smørrebrødet er hermed godkendt!
Aww, den er bedårende Piskehaps – og jeg er sikker på at det spillede rigtig godt sammen. Mums!
Taaark ♥
Jeg havde overvejet en endnu mere crazy udgave, men jeg ville samtidig også gerne have, at maden var rimelig let at genkende, så det blev til dette kompromis 🙂
Lækker smørrebrød, bliver helt sulten!
Kan se du også har lavet italitensk salat. Her laver man en udgave, som minder om den, men den har også kartoffel og tun.
Altså kartofler i små tern sammen med gullerod og ærter og når det er kogt og afkølet blandes det med mayonaise og tun (i olie). Det smager dejligt til feks. italienske kødboller i tomatsauce. Faktisk serveres det her som tapas.
God påske!
Mange tak! Med tun ligefrem? Det lyder sjovt! Hvad hedder retten nede hos dig?
Også rigtig god påske herfra 🙂
Den hedder ensaladilla rusa: rusisk salat
Det ser meget, meget lækkert ud – skøn idé at nyfortolke denne klassiker!
Tak, den smagte også rigtig godt 🙂
Øj, det ser lækkert ud!
Det var det heldigvis også 🙂