Citron- og limemarinerede kammuslinger og blækspruttesuppe

Citron- og limemarinerede kammuslinger og blækspruttesuppe

I fredags smuttede jeg forbi Torvehallerne og købte lidt lækre sager hos fiskehandleren, for jeg ville lave ceviche og blækspruttesuppe. Ceviche er en fiskeanretning, hvor du ‘koger’ den rå fisk i citronmarinade – men jeg var lidt i tvivl om, hvilken fisk jeg skulle bruge. Jeg havde på et tidspunkt set, at Jonas Kogebog havde lavet en version med kammuslinger, hvor hun også skrev, at laver man anretningen med skaldyr, så behøver man ikke at nedfryse fisken først, så da jeg faldt over kammuslinger hos fiskehandleren, købte jeg nogle stykker af dem.

Hovedretten i fredags blev denne fyldige blækspruttesuppe. Jeg slipper kun godt af sted med at lave suppe her i huset, hvis der er masser af fyld i, for hverken gemalen eller jeg er til sjaskede supper. Der er en del kokosmælk i denne blækspruttesuppe, så den er ikke kalorielet, men du kan evt. udskifte noget af kokosmælken med grøntsagsbouillon – så skal du dog være forberedt på at smage den mere til.

Blækspruttesuppe

2 personer

3 små blæksprutter
olie
2 fed hvidløg, pressede
1 tsk friskpresset ingefær
2 tsk tørrede chiliflager
1 porre skåret i skiver
1 dl vand
2 små dåser kokosmælk
12 spsk fiskesauce
salt

Pynt: frisk thaibasilikum

Flå blæksprutterne og pil al indmaden ud – vær især opmærksom på, at du får fjernet den tynde hinde på blækspruttekroppen. Skyl blækspruttekroppene grundigt og skær dem i små tern. Varm olie i en gryde og svitse hvidløg, ingefær og chili i det, inden du hælder blæksprutteternene i. Rør grundigt i gryden i flere minutter og pas på, at blæksprutterne i ikke brænder fast. Hæld evt. lidt mere olie i gryden. Tilsæt porreskiverne og vandet, rør rundt og lad det simre et par minutter. Tilsæt kokosmælken, læg låg på gryden og lad det simre i fem til ti minutter. Tag et stykke blæksprutte op og bid i det. Det må godt være lidt fast i kødet – men ikke sejt at bide i. Smag din blækspruttesuppe til med fiskesauce og salt og servér den sammen med friske thaibasilikumblade.

Note: En god, kraftig blækspruttesuppe, som mætter godt, selvom portionen ikke er så stor. Vi var ikke så sultne, så denne portionsstørrelse passede os godt, men du bør evt. lave en lidt større portion eller kombinere den med flere retter, hvis du vil bruge den som hovedmåltid.

kammuslinger

Citron- og limemarinerede kammuslinger

2 personer

4 friske kammuslinger
saften fra en stor øko-lime
saften fra ½ citron
1 tsk salt
½ tsk friskrevet peberrod

Kammuslingerne skæres i tynde skiver. Resten af ingredienserne røres godt sammen til en marinade, og to spsk af marinaden smøres ud på en tallerken. Kammuslingeskiverne lægges på tallerkenen (i ét lag) og resten af marinaden fordeles ud over dem. Læg forsigtigt et lag husfilm over og sæt tallerkenen i køleskabet en times tid. Når du tager tallerkenen ud, har citron-limesaften ‘kogt’ kammuslingerne, så blev ikke forskrækket over, at der er bobler omkring muslingerne. Anret kammuslingerne på to tallerkner og riv en smule limeskal ud over dem.

Note: En meget frisk og delikat anretning. Det er lige før, at limesaften bliver for dominerende i forhold til kammuslingerne, så brug evt. lidt mindre limesaft og lidt mere citronsaft.



4 thoughts on “Citron- og limemarinerede kammuslinger og blækspruttesuppe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *