Citron-islagkage med vaniljekransebund

Citron-islagkage med vaniljekransebund

Ældstenevøen havde fødselsdag for nylig, og her medbragte jeg to islagkager (ligesom ved lillebroderens fødselsdag sidste måned, hvor jeg medbragte en islagkage med koldskålsmousse og jordbærmousse samt en islagkage med hindbær og chokolade).

Den ene islagkage var denne citron-islagkage – en enkel dessert, som bestod af en småkagebund (baseret på vaniljekranse) samt en citronmousse.

Citron-islagkage

10-12 personer

Bund:
300 g vaniljekranse eller vaniljesmåkager
75 g smeltet smør

Citronmousse:
6 blade husblas
2 dl rørsukker
2 tsk vanilje
Saft og skal fra 2 økocitroner
4 dl fløde
2½ dl græsk yoghurt – gerne 10%

Knus vaniljekransene – for eksempel ved at hælde dem i en frostpose og banke dem med en kødkammer eller kagerulle. Bland småkagekrummerne med smeltet smør og fordel dem ud over en springform (ca. 26 cm i diameter), hvor bunden er betrukket med bagepapir.

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Hæld sukker, citronsaft, citronskal samt vanilje i en kasserolle og varm det langsomt op, indtil sukkeret er smeltet. Tag kasserollen af varmen og hæld den udblødte husblas i. Rør godt rundt. Lad siruppen køle af, indtil den er håndvarm og rør derefter yoghurten i. Pisk fløden til skum og vend det med lette bevægelser i yoghurtmassen. Fordel citronmoussen over kiksebunden og stil springformen i fryseren i mindst fire timer.

Tag din citron-islagkage ud af fryseren mindst tyve minutter før, at den skal serveres. Du kan evt. pynte den med krymmel i sjove farver, friske bær eller kandiserede citroner.

Note: En mild og dejlig citron-islagkage, hvor citronen giver et frisk strejf til den milde søde is.



1 thought on “Citron-islagkage med vaniljekransebund”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *