Citron-cheesecake

Citron-cheesecake

Jeg indrømmer gerne, at dette er en af de ting, jeg har glædet mig mest til at lave til denne måneds benspænd – en cheesecake med masser af citron! Et eldorado i syrlighed kombineret med den flødesøde flødeostecreme – mmmm! Jeg var bange for, at jeg ville lave den for syrlig, men jeg synes selv, at jeg endte med en meget god balance i kagen, og gæsterne guffede da også løs af den, så der kun var et lillebitte stykke tilbage.

Jeg skelede lidt til en rabarber-cheesecake, jeg lavede tidligere på året, men improviserede ellers – nu har jeg efterhånden lavet en del cheesecakes i løbet af de seneste år, så det turde jeg godt 🙂

Citron-cheesecake

8-12 personer

Kiksebund:
100 g Digestive kiks
50 g Bastognekiks
75 g blødt smør

Ostecreme:
200 g flødeost – IKKE LIGHT
3 dl piskefløde
1½ dl flormelis
2 tsk vaniljesikker
4 blade husblas
fintrevet skal samt saft fra ½ øko-citron

Citrongelé:
2 dl friskpresset citronsaft
1½ dl lyst rørsukker
2 blade husblas

Læg husblassen, som du skal bruge til flødeostecremen, i blød i koldt vand. Knus kiksene og vend dem grundigt i smørret. Fordel blandingen i en springform på ca. 24 cm i diameter. Rør flødeost, flormelis, vaniljesukker, citronsaft og revet citronskal sammen. Når husblassen har ligget i vand i ti minutter, tager du den op og klemmer let, så det overskydende vand drypper af. Smelt forsigtigt husblassen over et vandbad eller ved lav varme i mikrobølgeovnen. Når husblassen har samme temperatur som din lillefinger, kan du piske den i flødeostemassen. Pisk fløden til skum og vendt det forsigtigt i flødeostecremen. Hæld blandingen over kiksene i springformen, sørg for at smøre ostecremen ud, så overfladen er helt glat, og stil kagen på køl i mindst tre timer.

Læg de to blade husblas i koldt vand i ti minutter. Hæld citronsaften gennem en finmasket si og hæld derefter saften i en gryde sammen med sukkeret. Lad det koge op, så sukkeret er opløst, og tag så gryden af varmen. Lad det køle af et par minutter, inden du rører husblassen ud i det. Fordel det forsigtigt ud over din citron-cheesecake og stil den tilbage på køl i mindst tre timer.

Note: Er du til syrlige kager, så er denne citron-cheesecake bestemt en kage for dig! Kagen stryger direkte ind på min top tre over bedste cheesecakes, men nu er der også godt med citron i, så det er måske ikke så underligt. Syrligheden får et fint modspil fra den fyldige flødeostecreme, som også har sødme fra flormelis og vaniljesukker.



44 thoughts on “Citron-cheesecake”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *