Chili con queso – lækker ostesauce
Jeg er snart færdig med at blogge om saucer og dressinger fra maj måneds benspænd, så denne opskrift på ostesauce er den næstsidste. Det er en sauce, du typisk serverer sammen med tortilla chips, og den er ufattelig lækker. Altså hvis du kan lide ost.
Jeg blev lidt overrasket over, hvor forskelligt folk laver denne ostesauce, men efter at have kigget en del igennem, valgte jeg at lave en udgave, der er løseligt baseret på en opskrift fra Once Upon a Chef.
Chili con queso – ostesauce til nachos
ca. 3 personer
1 spsk smør
½ løg, finthakket
1½ tsk chiliflager
2 fed hvidløg, pressede
1 spsk hvedemel
1 dl fløde
½ dl mælk
1 dl fintrevet cheddar
½ dl fintrevet hård ost – for eksempel Vesterhavsost
½ tsk spidskommen
1 mellemstor tomat, hakket (uden kerner og saft)
salt og peber
evt. lidt friskhakket koriander
Tilbehør:
tortilla chips
Smelt smørret ved mediumvarme og tilsæt løg og chiliflager. Lad det simre i nogle minutter, indtil løgene bliver bløde og gennemsigtige. Husk at røre undervejs. Tilsæt hvidløg og lad det stege i 30 sekunder, indtil du pisker mel i. Tilsæt halvdelen af fløden, rør grundigt og tilsæt resten af fløden under piskning. Tilsæt derefter mælken og pisk godt. Lad det simre, indtil det tykner. Skru varmen ned og tilsæt osten lidt ad gangen under piskning. Pisk spidskommen i. Tag en grydeske frem og vend tomatstykkerne i ostesaucen. Smag til med salt og peber. Hvis saucen er for tyk til din smag, så pisk lidt mere mælk i.
Servér din ostesauce varm sammen med tortilla chips.
Note: Det er ingen hemmelighed, at jeg er meget glad for ost, så sådan en ostesauce her er lige noget for mig. Den vil være helt perfekt at servere til sommerhygge i haven og i særdeleshed lige inden, at du serverer mexicansk mad.
Jeg, som elsker ost, kan jo slet ikke stå for denne opskrift 🙂 Og så skriver du endda, at den er ufattelig lækker! Glæder mig … 🙂
Jeg skal helt sikkert lave den igen, når ting bliver lidt mere normale, og vi begynder at holde fester igen 🙂