Broccolibøffer
Da jeg ledte efter inspiration til mit grøn mad-benspænd, faldt jeg over nogle broccolifritter på A Healthy Life For Me. Fremgangsmåden var ikke helt mig, men jeg legede videre med konceptet og fik frembragt disse smukke broccolibøffer, som vi har spist til aftenmad. Du kan bruge dem som en del af en vegetarisk ret – for eksempel med en dressing eller sauce til samt en salat eller stegte grøntsager. Du kan naturligvis også servere dine broccolibøffer sammen med kød.
Broccolibøffer
2-3 personer
250 g broccoli – dog kun selve hovedet (gem stokken til en salat)
1 æg
½ dl hvedemel
1 dl rasp
2 fed hvidløg
50 g feta
salt og peber
smør eller olie til stegning
Skær broccolien i små buketter og put dem i en gryde med kogende vand. Giv dem fem minutter og hæld så vandet fra. Lad broccolien køle af i et par minutter, inden du tilsætter æg, mel, rasp, hvidløg og feta samt et drys salt og peber. Blend det til en ensartet masse, og lad det hvile i ti minutter, så ‘farsen’ kan samle sig.
Kom godt med smør eller olie på en stor pande og varm det op. Placér skefulde af broccolidej på panden og steg dine broccolibøffer ved mediumvarme, indtil de har en gylden stegeflade på begge sider.
Servér de stegte broccolibøffer med andre grøntsager og/eller kød.
Note: Bløde, saftige og dejlige broccolibøffer. Du kan eventuelt tilføje lidt chili eller cayennepeber, hvis du vil give dem et ekstra pift.
Din opskrift skal bestemt prøves her – vi elsker den type grøn mad 🙂
De vakte også glæde hos gemalen 🙂