Blomkålssalat med kirsebær og saltede mandler samt rødbedepasta med blomkål og pesto

Blomkålssalat med kirsebær og saltede mandler samt rødbedepasta med blomkål og pesto

Når jeg hævder, at ovenstående blomkålssalat er en vegetarisk ret, så tænker du muligvis “jaja, der er jo skinkestrimler i!”, men i så fald tager du fejl. Det er tværtimod rødbedepasta! Den er rødlilla, når man køber den, men bliver rosa når den er kogt og kommer dermed til at ligne skinke. Af samme årsag skal du nok undlade at servere det for vegetarer – medmindre du er en drillepind.

Jeg er blevet ret glad for blomkål i løbet af de sidste par år – ikke mindst da jeg opdagede, at små stykker blomkål bliver ret lækre, når de bages i ovnen. Af samme grund blev en af frokostretterne i den nys overståede sommerferie denne enkle blomkålssalat.

Pasta med bagt blomkål og pesto

2 personer

100 g kogt rødbedepasta (anden pasta kan selvfølgelig bruges)
et kvart til et halvt blomkål afhængig af størrelsen og sulten
lidt olivenolie
2 spsk af verdens bedste pesto – i dette tilfælde lavet på cashewnødder

Skær blomkålene i små buketter, vend dem i en smule olie og hæld dem i et fad. Stil fadet i ovnen ved 200 grader og bag blomkålene i 15-20 minutter. Kog imens pastaen og hæld derefter vandet fra. Vend pasta, blomkål og pesto grundigt og servér din blomkålssalat med det samme.

Note: Superenkel, velsmagende og sund frokostret – afhængig af hvor meget du justerer på pasta- og blomkålsmængderne i din blomkålssalat.

En anden enkel ret, der kom på sommerferiebordet (læg mærke til at det faktisk var en dag, hvor det var muligt at sidde udenfor!) var denne simple blomkålssalat, som jeg havde fået inspiration til, da jeg bladrede i Meyers ‘Almanak’. Ingredienserne er ikke helt de samme, og det er blandingsforholdene heller ikke, men en spændende og anderledes salat blev det nu stadig – og det gik godt til det confit de canard, som vi spiste til.

Blomkålssalat med kirsebær og saltede mandler

2 personer

et kvart blomkål
en håndfuld kirsebær, halverede og udstenede
en håndfuld saltede mandler, groft hakkede
lidt olivenolie
lidt æblecidereddike
lidt finthakket salat

Blomkålen skæres i små buketter og skiver og hældes i en skål, hvor de vendes med kirsebær, mandler og salat. Lidt olivenolie og æblesidereddike hældes over salaten, og den vendes grundigt, inden den serveres.

Note: Mandlerne og kirsebærrene er med til at bringe hhv. salt og sødme til denne salat, og den gik ganske godt i spænd med det fede andekød. En sjov og anderledes sommersalat.



6 thoughts on “Blomkålssalat med kirsebær og saltede mandler samt rødbedepasta med blomkål og pesto”

  • Din blomkålssalat med kirsebær og saltede mandler er smuk at se på – den må være god som tilbehør på en sommerdag. Jeg skal have i aften og har kirsebær i haven – tak for dejlig inspiration!

    • Selv tak! Jeg er ikke så vant til at bruge kirsebær i salater – ofte får jeg guffet dem inden 😀 – men de virkede overraskende godt til andekødet.

  • Jeg ELSKER også blomkål – og ligesom dig, voksede min kærlighed for det kun, da jeg første gang prøvede at bage det. Mmmmhhh…

    • Det er nemlig skægt, hvor stor forskel det gør – i rå eller stegt/bagt udgave kan blomkål være rigtig godt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *