Biryani – indisk panderet
Månedens første benspændsret bliver en indisk panderet – nemlig Biryani. Ligesom mange andre indiske retter er biryani vegetarisk – og så er den en fremragende Stop Spild af Mad-ret, for her kan du sagtens bruge kogte ris fra dagen før.
Jeg så en opskrift på biryani hos BBC Goodfood, som jeg hentede inspiration i, men vanen tro skruede jeg op for krydderierne.
Biryani – indisk panderet
ca. 3 personer
lidt olie til stegning
et løg, skåret i små tern
et fed hvidløg, finthakket
1-2 spsk stærk chilisauce
1½ spsk garam masala
1 tsk gurkemeje
2 dl vand
150-200 g revne gulerødder (ca. 3 mellemstore gulerødder)
3 dl frosne ærter
ca. 500 g kogte ris
salt
Derudover:
yoghurt naturel
1 dl ristede cashewnødder
frisk koriander
Hæld lidt olie i en stor dyb pande og svits løgved lav varme i nogle minutter, indtil de bliver bløde. De skal ikke tage farve. Tilsæt hvidløg og chilisauce og giv det et minut mere. Tilsæt garam masala og gurkemeje og steg det kort, inden du rører vandet i. Tilsæt gulerødderne og ærterne. Lad det simre i nogle minutter, indtil ærterne bliver bløde, og rør så risene i. Varm det op og smag til med salt.
Servér biryani med yoghurt naturel, ristede cashewnødder samt frisk koriander.
Note: Sådan en indisk panderet smager skønt på sådan en kold, grå januardag.