Ærte-risotto
Nu er det ikke kun kød, jeg finder i fryseren i forbindelse med månedens benspænd – jeg fandt såmænd også en pose ærter, der kunne forvandles til ærte-risotto. Det er nemlig alt for lang tid siden, at jeg har fået risotto. Det er en let og lækker ret, der kan varieres i det uendelige, så måtte jeg naturligvis lave denne vegetarudgave.
Har du ikke grøntsagsbouillon på lager – og du ikke serverer retten for en vegetar – så kan du også bruge andre typer bouillon såsom kyllingebouillon eller svinebouillon.
Ærte-risotto
4 personer
300 g risotto-ris (grødris kan til nøds bruges)
300 g ærter
en klat smør
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
3 dl hvidvin
8 dl grøntsagsbouillon
3 dl friskrevet hård ost – allerhelst Vesterhavsost eller PrimaDonna
salt og godt med peber
lidt citronsaft
evt. en klat smør mere
Smelt smør på en pande og svits løg og hvidløg et minuts tid ved mediumvarme. Tilsæt risene og giv dem et minut, inden du hælder hvidvinen på. Lad det simre, indtil risene har optaget vinen og tilsæt så lidt af bouillonen. Lad det simre videre – husk at røre i det ind imellem – og tilsæt så lidt mere af bouillonen, når det er ved at koge tør. Fortsæt sådan, indtil næsten al bouillonen er optaget. Tilsæt ærterne og rør godt rundt. Tilsæt det sidste bouillon. Hvis risene ikke er møre på dette tidspunkt, kan du tilsætte lidt vand og fortsætte indkogningen, indtil risene er klar.
Tag panden af varmen og vend den revne ost i din ærte-risotto. Smag den til med salt, peber og citronsaft og evt. en klat smør. Servér retten, som den er, eller eventuelt sammen med en grøn salat.
Note: Denne ærte-risotto er en mild og dejlig vegetarret. Du kan evt. overveje at tilsætte lidt flere ærter for at få en kraftigere ærtesmag.