Æblemazarin
Vi har stadig masser af æbler, så i går besluttede jeg mig for at bage en æblemazarin. Jeg mener, at jeg oprindeligt så opskriften i Hendes Verden, men det kan også have været Familiejournalen. Uanset hvad lavede jeg nogle justeringer, hvor jeg blandt andet udelod hakkede mandler, da jeg syntes, at marcipanen var nok i bunden.
Æblemazarin
4-6 personer
100 g marcipan
ca. 75 g rørsukker
80 g blødt smør
2 æg
ca. 1 dl hvedemel
1-2 mellemstore æbler
lidt sukker til at drysse over
Start med at pensle en lille ildfast form med en smule af det bløde smør. Pisk resten af smørret sammen med sukker og pisk derefter æggene i ét ad gangen. Riv marcipanen på et groft rivejern og rør det i sammen med melet.
Fordel den bløde dej i den smurte form. Skær æblerne over, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både, som du fordeler ud over dejen. Drys lidt sukker over. Bag din æblemazarin i midten af ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter. Den er færdig, når bunden er gennembagt, og kagen har en letgylden farve.
Lad din æblemazarin køle lidt af. Den kan spises lun – eventuelt med lidt flødeskum eller creme fraiche til – eller kold.
Note: Denne æblemazarin er en god, sødmefuld kage med en fin æblesmag og en dejlig sødme fra marcipanen. Jeg synes ikke, at den behøver tilbehør, men det er selvfølgelig helt op til dig.
Vil du have mere inspiration til flere æbleopskrifter, så tjek denne oversigt over æbleretter.