Wokret med and
Jeg tog hul på en dåse konfiterede andelår i sidste uge, og nu har jeg brugt de to sidste til en wokret med and. De første to andelår brugte jeg som bekendt på pasta med and.
Mit benspænd med luksus-dåsemad har den fordel, at man kan lave ganske lækre retter på ret kort tid, fordi en af ingredienserne – i dette tilfælde andelår – er tilberedt på forhånd og blot skal varmes igennem. Og så er wokmad i mine øjne en oplagt hverdagsret – også selvom det er alt for sjældent, at vi har fået det de seneste år.
Wokret med and
2 personer
2 konfiterede andelår, pillet i små stykker
lidt olie til stegning – for eksempel sesamolie eller rapsolie
et stort løg, skåret i både
2 tsk grøn eller rød karrypasta
½-1 dl vand
1 dl flåede, hakkede tomater
1-2 spsk sambal oelek
2 tsk østerssauce
2 snackpebre, skåret i stænger (kan udskiftes med rød peberfrugt)
ca. 120 g tynde risnudler (150 g hvis du er meget sulten)
evt. salt og peber
Sæt en stor gryde vand over (til nudlerne). Herefter går du i gang med selve wokretten og hælder så nudlerne i vandet, når det koger. Tjek på pakken hvor længe, de skal koge, inden de er møre.
Hæld olie i wokken og svits løgbådene i et minuts tid. Tilsæt derefter karrypasta og vand og rør godt rundt. Lad det simre et halvt minuts tid, inden du rører andestykkerne i. Giv dem et par minutter – husk at røre undervejs – og tilsæt så tomater, sambal oelek og østerssauce. Varm det godt igennem, inden du rører snackpebre i. Det skal kun lige have et minut eller to, inden du vender de kogte nudler i wokretten. Nu skal du blot smage til med salt og peber – hvis der er brug for det.
Wokret med and serverer du med frisk koriander (hvis du kan lide det) til at give et ekstra pift til smagen – og gerne også lidt saltede peanuts.
Note: En dejlig fyldig wokret, hvor der er skruet godt op for krydderierne. Du behøver ikke at lave den så stærk som jeg gjorde (½-1 spsk sambal oelek vil være fint), men jeg syntes, det klædte det fede andekød ganske godt.