T-bone steak med sellerifritter
Månedens første benspændsret blev disse sellerifritter, som jeg serverede sammen med grillede T-bone steaks og sennepssauce. Jeg har ikke prøvet at friturestege knoldselleri før – kun at bage sellerifritter i ovnen – men jeg tænkte, det kunne være sjovt at prøve at lave en pendant til de klassiske pommes frites.
Sellerifritter
2 personer
300-400 g knoldselleri, skrællet og skåret i sveller
0,75 l rapsolie
groft salt
Kog de udskårne sellerifritter i vand, indtil de er næsten møre. Hæld vandet fra og lad dem tørre på et spækbræt eller en tallerken. Hæld olien i en lille kasserolle og varm den op. Tjek om olien er varm nok ved at stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik ned i olien. Begynder det at boble omkring træstumpen, er olien klar. Hæld forsigtigt en håndfuld sellerifritter ned i olien og lad dem koge i nogle minutter, indtil de bliver letgyldne. Tag dem op med en hulske og læg dem på en tallerken. Drys groft salt på. Kog resten af sellerifritterne.
De blev serveret sammen med grillede T-bone steaks,der var taget ud af køleskabet en halv time inden, at de skulle på grillen. Kødet blev krydret med salt, peber og sød paprika og fik tre minutter på hver side ved meget høj varme på grillen (over 300 grader). Sennepssaucen blev rørt sammen af 2-3 spsk creme fraiche, 2 tsk stærk sennep, lidt honning samt salt og peber.
Note: Sellerifritter har en meget mild smag. De bliver ikke sprøde på samme måde som pommes frites, når man koger dem én gang, men måske de gør det, hvis man koger dem to eller tre gange ligesom belgiske fritter.
Jeg vil ha natmad NU! Og sellerifritter alene er ok …
Javel! 😀