Stegt laks med hvid chokolade
Jeg kan jo ikke have et chokoladebenspænd, uden at jeg også bruger chokoladen i det salte køkken, så det har jeg naturligvis gjort de sidste par dage. Og hvad er mere naturligt, end at kombinere hvid chokolade med fisk?
…
..
.
Hvad? Det synes du ikke?
Nå, men jeg kan fortælle, at det er faktisk en ret fræk kombination. Det er dog også meget vigtigt, at du bruger en hvid chokolade af god kvalitet og helst en, der ikke er så sød – ellers kan det hurtigt blive en vammel oplevelse. Mit bedste bud er Valrhona Opalys, for den er meget fin og mild i smagen. Den er i det hele taget min foretrukne hvide chokolade, og da den ikke er så sød, gør den sig rigtig godt i det salte køkken. Den portion, jeg brugte til denne ret, har Chokolade Compagniet været så venlige at donere, men chokoladen kan dog også købes hos bl.a. Mad & Vin – og muligvis også Irma.
Stegt laks med hvid chokolade
2 personer
2 stykker frisk laks
smør
salt og peber
½ pak choy eller evt. noget fintsnittet og krammet spidskål
60-70 g Valrhona Opalys
½ dl fløde
fintrevet skal fra øko-citron
Drys laksestykkerne med lidt salt og peber og steg dem ved middelvarme på en pande i en god klat smør. Fisken skal lige akkurat være gennemstegt, så den stadig er saftig og mør, når du skal spise den. Skær imens pak choy i fine strimler og svits dem kort i lidt smør på en pande. Smelt chokoladen forsigtigt sammen med fløden i en tykbundet gryde og smag til med citronskal og et lille knips salt.
Servér med det samme – evt. med et ekstra drys fintrevet citronskal over retten.
Note: Den milde, fede chokoladesauce går godt sammen med den saftige laks – især fordi chokoladesaucen har fået et citronpift og ikke bliver for fed og tung i smagen. Det er vigtigt at servere noget grønt til retten, og her valgte jeg den milde bladgrøntsag, pak choy, som jeg faldt over i supermarkedet. Du kan dog også vælge andre grønne grøntsager – så længe de blot er relativt milde i smagen, så de ikke overdøver fisken og saucen. Jeg blev fint mæt af portionen på tallerkenen, men har du en større appetit, så kan du evt. også servere lidt kogt båndpasta eller spelt til. Vær dog opmærksom på, at chokoladesaucen mætter rigtig godt – også selvom der ‘kun’ er 30-35 g til hver person.
Wow, modig kombination!
Tak! Og det fungerer tilmed ganske godt – selvom det ikke lige er en kombination, man støder på så tit 😉
Ok – det havde jeg ikke lige fundet på. Selv om jeg ofte afprøver mange mærkelig eksperimenter. Men jeg tror det klart det skal prøves en af de næste gange den står på laks 🙂
Hehe, det er også et lidt vovet forsøg. Prøvede det – dog i en anden udgave – på en restaurant sidste år og har siden tænkt, at jeg også ville prøve at kombinere fisk og chokolade. Det er dog ret vigtigt at bruge en meget mild hvid chokolade, som ikke er så sød – ellers bliver nok lidt for mærkeligt 🙂
Du kender mit forhold til fisk – jeg synes, det er synd for chokoladen 😉
Hvad med så pak choyen? 😉
God solskins lørdag!
Waouu en lækker lakseret.
Jeg kan sagtens forestille mig hvor lækkert det må være med hvid chokolade.
Min far er chefkok, så jeg smager mange lækre sager:-)
Tak for inspirationen.
Lasse
Spændende – så må du prøve en del interessante retter 🙂
Ej !! Nej nej 😮
Eeeej ……jamen det….. Nej !!!
Du burde ikke være overrasket efter at jeg serverede rejemuffins for dig 😀
Arhmen alligevel 😉
Bare rolig – jeg har flere eksperimenter på vej mht. kombination af chokolade og hovedretter 😉