Ssamjang – koreansk dip

Ssamjang – koreansk dip

Ssamjang er en tyktflydende dip/dressing, som du kan købe færdiglavet eller blande selv. Basis-elementerne er nemlig gochujang samt doenjang, og disse to ingredienser indgår i forvejen i en række af de koreanske retter, jeg laver i denne måned. Jeg måtte derfor prøve at lave den selv.

Jeg skelede til flere opskrifter – blandt andet på My Korean Kitchen og lavede så denne udgave. Du kan også tilføje hakkede nødder og forårsløg til din ssamjang.

Ssamjang

2 spsk doenjang – soyabønnepasta
1 spsk gochujang – krydret chilipasta
1 spsk mirin
1 spsk sesamolie
½ spsk sesamfrø
1 fed hvidløg, presset
flydende honning til at smage til

Rør alle ingredienserne sammen og smag til med honning. Jeg brugte selv ca. 1-1½ spsk.

Ssamjang kan bruges i mange forskellige sammenhænge. I løbet af de kommende dage kommer der flere koreanske retter, hvor jeg bruger den. Du kan også bruge den som dip til sprøde grøntsager – eller hvad med at bruge den som smørelse i en funky sandwich eller burger?



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *