Squashfritter
Jeg fik lyst til at prøve en opskrift på squash-fritter, jeg så hos Grillkokkerier for flere år siden. De kunne nemlig være tilbehør til nogle entrecotes, vi skulle have forrige weekend (sammen med en grøn salat), og så endte det også med at blive den sidste ret, jeg lavede i forbindelse med mit ovn-benspænd. Det var nemlig dagen inden, at bloggens server brød sammen og resulterede i flere dages sort skærm. Oh well.
Squashfritter er den LCHF-venlige udgave af pommes frites – eller rettere et fint alternativ, for de smager ikke som pommes frites. De er saftigere og mere krydrede – og tager kortere tid at lave.
Jeg ændrede på krydderisammensætningen og justerede en række af målene.
Squashfritter
2-3 personer
1 mellemstor squash
1 dl mandelmel (kan laves ved at blende mandler fint)
1 dl friskrevet parmesan eller pecorino
1 tsk fint salt
1½ tsk paprika
½ tsk cayennepeber
½ tsk hvid peber
1 æg, pisket
Vask squashen og halvér den langs og på tværs. Skær derefter squashen i stave, sådan at en af siderne på hver stav er grøn (dvs. så der er noget af squashens skal på hver stav). Rør krydderierne sammen med mandelmel og revet ost. Vend hver squash-stav først i æg og så i krydderiblandingen og læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Sæt dine squash-fritter i ovnen ved 170 grader og bag dem i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og har en sprød overflade. Servér dem med det samme.
Note: Squash i sig selv er ret neutrale i smagen, så her gælder det om at bruge de krydderier og den ost, du gerne vil have, at dine squashfritter smager af. Disse squashfritter er bedst, når de er varme og nylavede (ligesom med pommes frites), og de er en god og anderledes form for tilbehør. Servér gerne en sauce eller creme til.
Hvor lyder det spændende, Jeg har aldrig hørt om squashfritter – men, at de er mere saftigere og mere krydrede end pommes frites gør, at de må prøves her 🙂
De fungerede ganske fint, og så var det godt at få prøvet en anden form for tilbehør til maden 🙂