Sookju Namul – koreansk bønnespiresalat
Koreanske retter kan være ret enkle, og Sookju Namul – koreansk bønnespiresalat – er ingen undtagelse. Jeg faldt naturligvis over retten i forbindelse med mit koreanske benspænd, og da det er længe siden, jeg sidst har brugt bønnespirer i madlavningen, så var dette en fin anledning. Friske bønnespirer er dog desværre en af de fødevarer, der koster en del efterhånden, så prismæssigt er det bedst selv at spire dem.
Jeg faldt over opskriften hos Pickled Plum, men justerede lidt på blandingsforholdene.
Koreansk bønnespiresalat
tilbehør for 3-4 personer
200 g friske bønnespirer
1 tsk salt
1 tsk presset hvidløg
3-4 spsk sesamolie
2 forårsløg, finthakkede
½-1 spsk sesamfrø
Varm en lille gryde med vand og salt. Når det koger, hælder du bønnespirerne i. Giv dem 1-2 minutter, inden du bønnespirerne over i en stor si. Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af. Rør hvidløg og olie sammen – lad det evt. trække i et kvarters tid – inden du vender det i bønnespirerne. Vend derefter forårsløg og sesamfrø i din bønnespiresalat og servér den som tilbehør til en ret – eeeeller som en simpel og frisk forret.
Note: Denne bønnespiresalat er mild, men alligevel giver hvidløg og sesamolie alligevel smagen lidt kant. Jeg synes, det er en frisk og dejlig salat, som sagtens kan bruges som tilbehør til mange forskellige retter.