Sommerlig kikærtesalat
Jeg nævnte i går, at jeg har savnet sommergrøntsagerne, og vi havde da også dårligt rundet 1. maj, før jeg shoppede en god bunke sommergrøntsager og friske krydderurter. I vinterhalvåret (hvilket jeg har defineret til at være fra 1. november og frem til 1. maj) undgår jeg nemlig så vidt muligt at købe friske sommergrøntsager, for de smager nu bedst, når de er i sæson.
Jeg tilberedte denne sommerlige kikærtesalat, som egner sig fortrinlig som en let frokostret – evt. kombineret med et madbrød a la olivenbrød, madmuffins eller løgbrød.
Sommerlig kikærtesalat
let frokost til to personer
200 g kogte kikærter
3 tomater, skåret i små tern
1 avokado, skåret i små tern
1 medium rødløg, skåret i små tern
1 dl squash skåret i små tern
et bundt frisk koriander, finthakket
2 spsk friskhakket mynte
en gavmild sjat olivenolie
salt og peber
lidt citronsaft
Hæld kikærterne i en skål og vend dem sammen med tomater, rødløg, squash, koriander, mynte og olivenolie. Vend forsigtigt avokadoternene i og smag din kikærtesalat til med salt, peber og citronsaft.
Du kan som sagt spise denne kikærtesalat, som den er, eller du kan bruge den som tilbehør til en kødret.
Note: Frisk og let salat trods kikærterne. De friske krydderurter giver et dejligt pift til salaten.