Sigeumchi Namul – koreansk spinatsalat
Månedens første koreanske ret er Sigeumchi Namul – en koreansk spinatsalat. Som mange andre koreanske retter er det en ret, der er hurtig at lave, og det er jo ikke til at stå for.
Det er helt enkelt en salat lavet på hurtigt kogte spinatblade, der er vendt i en krydret sauce. Selve saucen kan laves i en mild eller en krydret udgave, og jeg har naturligvis valgt det sidste.
Jeg skelede til en opskrift fra Korean Bapsang, men jeg justerede lidt nogle af målene.
Koreansk spinatsalat
tilbehør til 2 personer
200 g friske spinatblade
1 spsk gochujang chilipasta
1 spsk sesamolie
1 fed hvidløg, presset
1 spsk soyasauce
1 forårsløg, finthakket
evt. lidt salt
Bring en stor gryde vand i kog. Mens den varmer op, rører du de øvrige ingredienser sammen til en sauce.
Put nu spinatbladene i det kogende vand og lad dem få 20-30 sekunder, inden du dræner dem og derefter vender dem i iskoldt vand. Dræn dem igen for vand og vend dem så i saucen.
Denne spinatsalat spiser du som tilbehør til andre koreanske retter. I morgen afslører jeg hvilken anden koreansk ret, jeg kombinerede den med.
Note: Her får du en saftig og krydret spinatsalat, som både er farverig og velsmagende. Er du bekymret for, om den bliver for stærk til dig, så rør alle ingredienser sammen undtagen chilipastaen og tilsæt så lidt af den til sidst. Så kan du smage dig frem til, hvor stærk du kan spise den.