Draniki – russiske kartoffelpandekager

Draniki – russiske kartoffelpandekager

Da jeg havde besøg sidste weekend, serverede jeg som tidligere nævnt et par russiske vegetarretter, for gæsterne skulle naturligvis også have fornøjelse af mit russiske benspænd. Jeg satte derfor en portion draniki på bordet – aka russiske kartoffelpandekager. Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg mere, at de minder om rösti og kartoffelfrikadeller i udformningen end om pandekager. Der er dog den forskel, at disse kartoffelpandekager er tykkere og mere saftige end rösti. Nåja, og så serveres de sammen med en klat creme fraiche. De kan bruges som tilbehør eller som selvstændig.

Draniki – russiske kartoffelpandekager

10-12 stk.

4 mellemstore kartofler
1 æg
2 spsk hvedemel
salt og peber
olie eller smør til stegning

Tilbehør:
Creme fraiche

Skrub kartoflerne og riv dem på et groft rivejern. Hæld de revne kartofler i en skål og drys en tsk salt over. Lad det trække i ti minutter, inden du presser de revne kartofler fri for væde. Vend æg, hvedemel og peber i kartoflerne. Smelt fedtstof på en pande og form små tykke kartoffelpandekager af de revne kartofler. Steg dem på begge sider ved mediumvarme, indtil de er mørkegyldne.

Servér dine draniki med creme fraiche til.

Note: Fine små kartoffelpandekager, der som sagt minder mere om vegetarfrikadeller i udformningen. Men de har en god saftighed, og de kan i øvrigt sagtens serveres som tilbehør til retter, hvor du normalt servere kogte eller stegte kartofler.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *