Rucola-porretærte
Aftenen er gået med at bage til den store guldmedalje. Nogen her i huset har rund fødselsdag i morgen, og det er ikke mig 😉
Det er dog ikke opskrifter fra det bagværk, jeg vil blogge nu, men den spændende tærte, jeg lavede i tirsdags. Opskriften fik jeg inspiration fra hos Madame. Jeg brugte en grovere tærtedej, som jeg tidligere har brugt, og så holdt jeg mig til madfløde i tærtefyldet. Jeg ville godt have brugt rigtige hvidløgsfed, men vi var desværre løbet tør, så jeg brugte syltede og i dobbelt mængde.
Rucola-porretærte
4-6 personer
Dej:
75 g smør
100 g hvedemel
100 g hvedeklid
salt
1 æg
1-2 spsk vand
Dejen forbages ved 200 grader i 10-15 minutter.
Fyld:
3 almindelige porrer
4 syltede fed hvidløg
100 g rucola
2½ dl fløde
2 tsk salt
2 æg
Porrerne skæres i skiver og svitses på en pande sammen med de pressede hvidløg. Når porrerne er møre, tilsættes rucolaen, og den steger 1-2 minutter. Grøntsagerne lægges på den forbagte tærtebund. Fløde, salt og æg piskes sammen og hældes over. Bag tærten ved 200 grader i omkring 50 minutter.
Note: Rucola-porretærte er en anderledes men god tærte. Jeg spiste et par krydrede frikadeller til, og det fungerede fint. Du kan selvfølgelig sagtens bruge en anden dej til, hvis du ikke er til så grove tærtedeje, men den mætter ret godt i denne udgave.
Blev ogsaa inspireret af Madames taerte forleden dag.
I dag staar den dog paa Spagetti bolognese for der er inviteret legekammerater til spisning.
Jeg synes, det er en god idé, at du bruger en grovere tærtedej – det må jeg prøve. Vi plejer at spise en blandet salat til for at få samvittigheden lidt bedre, for det er en lidt fed svend i den oprindelige udgave 😉
Lene – jeg kunne heller ikke stå for den, da jeg så den – og den smagte godt 🙂
Madame – god idé med salaten til 🙂
Jeg syntes, det var sjovt at putte rucola i en tærte – det er jeg ikke sikker på, jeg selv havde fået ideen til 🙂
Uhm… spændende tærte.
Jeg skal vist have prøvet din opskrift på grov tærtedej.
Hanne – mange tak 🙂
Den er jeg også glad for, men den er ret grov i konsistensen og skal endelig ikke udtørre, for så bliver den kedelig. Men den mætter supergodt 🙂