Romfromage
Jeg skulle naturligvis lave romfromage i forbindelse med mit 60’er-benspænd. Første forsøg gik dog ikke så godt, for den opskrift fra Alletiders Kogebog, som jeg tog udgangspunkt i, gav desværre en lidt for bastant og kedelig konsistens – og en alt for sprittet smag, selvom jeg havde skruet ned for rommen.
Men heldigvis er det langt fra første gang, at jeg har lavet fromage, så jeg prøvede en gang mere. Denne gang tog jeg udgangspunkt i min citronfromage, hvor jeg undlod citron (surprise!) men tilføjede mørk rom (endnu større overraskelse!).
Romfromage
2 personer
1 æggeblomme
½ dl lys rørsukker
1½ blad husblas
1 dl fløde
1 spsk rom
en smule vaniljesukker
Pynt: lidt sukkerpynt eller et syltet kirsebær
Læg husblassen i blød i koldt vand i ti minutter. Pisk imens æggeblommen sammen med sukker og tilsæt så vaniljesukker samt rom, som røres godt ud i cremen. Hæld vandet fra husblassen og smelt det forsigtigt over et vandbad eller i en mikrobølgeovn. Hæld lidt af cremen i det smeltede husblas, rør godt rundt og rør så husblassen i resten af cremen.
Pisk fløden til skum og vend den i cremen. Fordel din romfromage i to dessertglas eller små skåle og lad fromagen trække i mindst tre timer, inden du serverer desserten.
Note: Denne fløjlsbløde romfromage smelter simpelthen på tungen! Jeg var meget tilfreds med resultatet, for den blev lige, som den skulle være. Nu får jeg lyst til at lave flere fromager i nærmeste fremtid.