Peberrods panna cotta med laks

Peberrods panna cotta med laks

Denne peberrods panna cotta er en fin lille forret, du kan servere til nytår eller andre festlige lejligheder. Ideen med at lave en panna cotta til det salte køkken er stammer faktisk fra en af bloggens læsere, som foreslog mig det for flere år siden. Nu var det efterhånden på tide at realisere den, så her er den så – peberrods panna cotta til dig, der elsker festlige forretter!

Jeg har selvfølgelig taget udgangspunkt i en panna cotta-opskrift men har undladt de søde elementer og i stedet brugt salt, peber, peberrod samt citronsaft til at give selve cremen smag. Derefter blev den toppet med små stykker røget laks og serveret sammen med en sprød mørk rugbrødsflage.

Peberrods panna cotta med laks

3 personer

2 dl fløde
½ dl sødmælk
2 spsk fintrevet peberrod
1 spsk citronsaft
1 blad husblas
salt og peber

Derudover:
3 skiver røget laks
3 smalle rugbrødsflager

Læg husblassen i blød i koldt vand. Hæld fløde og mælk i en kasserolle og varm det langsomt op. Når det begynder at koge, hælder du peberroden i og slukker for varmen. Lad det trække i nogle minutter, inden du hælder vandet fra husblassen og smelter den i den varme fløde. Rør citronsaft, salt og peber i og fordel den lune masse i tre serveringsglas. Sæt dem i køleskabet i mindst tre timer.

Riv lakseskiverne i mindre stykker og fordel dem på overfladen af hvert glas med peberrods panna cotta. Stik etn rugbrødsflage i hver og servér dem med det samme.

Note: Jeg synes, det er ret sjovt at eksperimentere med at lave salte udgaver af retter, der ellers hører til det søde køkken, og denne peberrods panna cotta er ingen undtagelse. Jeg har skruet lidt op for peberrodsmængden i denne udgave i forhold til den, jeg først lavede, da jeg syntes, at den trængte til en tydeligere peberrodssmag.



6 thoughts on “Peberrods panna cotta med laks”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *