Patatas köftesi – friterede kartoffelkugler
Da vi havde besøg i søndags – og udsatte vores gæst for en funky Pastis Pop – serverede vi også friterede kartoffelkugler som forret. Jeg overvejede faktisk at lave det i forbindelse med mit friterings-benspænd i sin tid, men nåede det ikke, så det er jo godt, jeg i stedet kan gøre det i løbet af det tyrkiske benspænd.
Inspirationen har jeg fra en gammel kogebog ved navn ‘The art of Turkish cookery’, og selvom billederne er noget bedagede, så er der et fint udvalg af spændende opskrifter. Jeg justerede lidt i forhold til originalen og tilføjede blandt andet lidt spidskommen.
Patatas köftesi- friterede kartoffelkugler
ca. 12 små kugler
200 g friskkogte kartofler
2 æg, piskede
ca. 1½ dl hvedemel
salt og peber
½ tsk spidskommen
½ l rapsolie
Mos de kogte kartofler og rør dem sammen med en fjerdedel af æggemassen samt spidskommen, salt og peber. Form kartoffelkugler af massen og vend dem først i æg og derefter i mel. Varm en lille kasserolle op med olie. Når olien er varm (test ved at stikke ikke-svovldelen af en tændstik i olien – bobler det omkring den, er olien varm), putter du tre kartoffelkugler i olien og steger dem, indtil de er gyldne. Læg dem på et stykke køkkenrulle og fortsæt stegningen af de øvrige kugler.
Servér dine kartoffelkugler med en letkrydret dressing – for eksempel en lavet på yoghurt, mynte og lidt salt.
Note: Fine små hapsere – kan snildt bruges som snack eller forret.