Pandekageroulade
Gemalen og jeg fik pandekageroulade til frokost i dag – eller dvs. vi spiste halvdelen og har gemt den anden halvdel i køleskabet, så der er en hurtig omgang aftensmad en af de næste dage.
Ideen til denne pandekageroulade fik jeg fra en af mine læsere – Hannah – der beskrev konceptet for mig, da jeg præsenterede denne måneds roulade-benspænd. Jeg har taget udgangspunkt i den dejopskrift, hun bruger, men udskiftede dog de 5 dl mælk med 2 dl yoghurt naturel og 3 dl vand. Fyldet til min pandekageroulade blev lidt forskelligt fra fryser og køleskab, og det er en af de geniale ting ved denne pandekageroulade – du putter lige præcis det fyld i madrouladen, som du har lyst til!
Pandekageroulade
4 personer
Dej:
4 æg
2 dl yoghurt naturel
3 dl vand
125 g hvedemel
1 tsk salt
2 spsk rapsolie
Fyld:
3-4 spsk ramsløgspesto (eller basilikumpesto)
250 g hytteost
100 g lufttørret skinke
Pisk æg, yoghurt og vand sammen. Tilsæt hvedemel og salt og pisk det sammen med væsken lidt efter lidt. Pisk olie i til sidst. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og smør det med lidt rapsolie. Hæld rouladedejen ud over bagepladen og sørg for, at den er fordelt ud over hele pladen. Bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle af, indtil den er håndvarm.
Rør pesto og hytteost sammen og smør det ud over rouladebunden. Fordel skinken over og rul din pandekageroulade sammen. Skær din pandekageroulade i skiver og servér den sammen med en salat eller stegte grøntsager – jeg svitsede porrer og champignons på en pande og serverede det sammen med min pandekageroulade.
Note: Rouladedejen er blød, luftig og let at arbejde med, så det gør det meget let at rulle en pandekageroulade sammen, lige så snart rouladebunden er kølet lidt af. Fyldet bestemmer du som sagt selv – jeg kan sagtens finde på en række dejlige kombinationer, ligesom en pandekageroulade også er en oplagt måde at bruge rester på, da de kan sniges ind i rouladen som fyld.
Skønt med alle de lækre roulader at vælge imellem. Roulader er dekorativ mad – både de søde og de salte. Pandekagerouladen skal helt sikkert prøves. Vi har altid mælkerester i sommerhalvåret – rester fra B&B gæsterne, så det bliver nok med mælk og ikke yoghurt hos os 🙂
Perfekt! I det hele taget er madroulader ret gode til at forklæde rester fra køleskabet – det skal jeg helt sikkert have in mente fremover 🙂
Tak for et skønt fif til let og lækker frokost og tak for inspirationen 🙂
Aften hilsner herfra.
Det var så lidt! God fornøjelse 🙂
Hej!
Har haft gemt opskriften på den store pandekage en stund, og i aftes blev den lavet dog også med lidt rugmel og grahamsmel, og rester af oksestegsfyld+ blandet salat. Lækkert, en bund med mange evner. 1000 tak for deling, er sikker på den vil blive brugt meget, i mange variationer!
Med venlig hilsen Anette
Det lyder godt! Og god idé med melet – det må jeg også prøve på et tidspunkt 🙂