Opskrifter med æggeblommer
Jeg har selvfølgelig samlet en række opskrifter med æggeblommer, der ligger i tråd med mit tidligere indlæg om opskrifter med æggehvider. For ind imellem risikerer man at stå med lidt for mange af enten æggehvider eller æggeblommer, og så er det godt at have et overblik over, hvad man kan bruge dem til.
Rå æggeblommer kan holde sig et døgn i køleskabet, så de skal bruges hurtigt. Æggeblommer er – i modsætning til æggehvider – ret næringsrige samt rige på vitaminer og mineraler.
Æggeblommer bruges ofte til at jævne saucer med, da de er gode til at binde fedt og vand sammen. De er også en vigtig ingrediens i hjemmelavet mayonnaise, ligesom de også indgår i en del is-opskrifter og kager.
Jeg tilføjer løbende flere opskrifter med æggeblommer, som du kan finde her på bloggen.
Saucer og cremer
Hollandaise
Sauce fraiche
Vaniljecreme
Kagecreme
Bearnaise
Mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise
Citron-mayo
Karry-mayonnaise
Ramsløgsmayo
Hjemmelavet is
Toffee-is
Hasselnøddeis
Hjemmelavet regnbueis
Islagkage med hindbær og chokolade
Kager
Louise kage
Gateau St. Honoré
Polske småkager med birkes
Pastel de Nata – cremekager
Bienenstich – tysk honningkage
Vanillekipferl
Gammeldags fastelavnsboller med creme
Andre gode sager
Wallenbergara (svenske krebinetter)
Klassisk pariserbøf
Æggeravioli
Jordbærbudding
Risalamande-budding
Hvid chokolademousse med appelsin