Mungbønne-pandekager

Mungbønne-pandekager

Mit koreanske benspænd er en fantastisk anledning til at prøve nye smagssammensætninger, hvilket disse mungbønne-pandekager er et godt eksempel på. Jeg blev straks interesseret, da jeg så, at de ikke bare indeholder mungbønner men også kimchi og svinekød, for det er da en lidt usædvanlig sammensætning – set med danske øjne.

Kimchi kan du lave selv, men jeg valgte altså at købe et glas i supermarkedet, da det skulle gå lidt hurtigt. I den oprindelige opskrift fra Christina’s Cucina var der brugt et stykke svinekød, og her tog jeg blot noget økologisk bacon, jeg havde fundet på tilbud et par dage før. Derudover er der også bønnespirer i, men dem udelod jeg helt.

Mungbønne-pandekager

Ca. 12 stk. (2-3 stk per person)

2 dl mungbønner
1 æg
1 spsk hvedemel (kan udskiftes med rismel, hvis de skal være glutenfri)
100 g bacon
1 spsk sesamolie
2 fed hvidløg
Salt og peber
3 forårsløg, finthakkede
c. 300 g kimchi
rapsolie til stegning

Læg mungbønnerne i blød i mindst seks timer – eller gerne natten over.

Steg baconen og hak den i mindre stykker.

Hæld vandet fra bønnerne og blend dem sammen med æg, hvidløg og sesamfrø. Rør hvedemel, baconstykker, forårsløg og kimchi i dejen og smag til med salt og peber.

Hæld en god sjat rapsolie på en stor pande og form små pandekager med dejen. Steg dem på begge sider.

Mungbønne-pandekager kan spises med kogte grøntsager eller salat til – eller som en simpel forret med sursød sauce eller den koreanske dip ssamjang til.

Note: Helt sikkert en spændende ret! Jeg kan godt lide, at kimchien giver både saftighed og en let syrlig smag til disse mungbønne-pandekager. Jeg serverede nogle af dem som rester et par dage senere sammen med gulerodscremen og lidt forskellige grøntsager, og jeg spiste også et par stykker som morgenmad. Det fungerede også udmærket. 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *