Lime-marengs
Jeg holder lige en kort pause fra det koreanske benspænd for at fortælle om disse lime-marengs, som jeg bagte i går aftes. Jeg faldt over dem i et gammelt Hendes Verden-blad, og jeg syntes, at de var så sommerlige, at de skulle være fredags-snacken.
Der indgår usaltede pistacienødder i den oprindelige opskrift, men det havde jeg ikke på lager, så dem udelod jeg. Jeg skar desuden lidt ned for kokosmelet men øgede mængden af lime, så den friske smag blev mere tydelig.
Lime-marengs
8-9 stks.
2 æggehvider
75 g flormelis
lidt salt
fintrevet skal fra en øko-lime
2 dl kokosmel
Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt en tsk flormelis, pisk grundigt, tilsæt en mere, pisk grundigt og fortsæt sådan, indtil du har tilsat resten af flormelissen. Pisk salt og limeskal i og vend kokosmelet i marengsmassen.
Brug en spiseske til at sætte klatter på en bagepapirbeklædt bageplade og bag dem midt i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter (så får de en saftig midte). Vil du have en lidt mere tør udgave, så bag dem i stedet ved 120 grader i 40-50 minutter. Lad dem køle helt af (evt. i den slukkede ovn).
Disse lime-marengs kan spises, som de er, men du kan også bruge dem som tilbehør til is eller – hvis du skal være ekstra kæk – oven på koldskål!
Note: Sprøde og saftige lime-marengs. Jeg kan godt lide den tydelige limesmag, der går godt sammen med det søde kokosmel. De får mig til at tænke på de kokoskager med lime, jeg tidligere har lavet, og som jeg også kan anbefale.