Lavendeltrøfler
22. december – lavendeltrøfler
Min svigermor stak mig et par konfektopskrifter for nylig, som så ret interessante ud, og denne opskrift på lavendeltrøfler er en af dem, som jeg straks måtte afprøve. Opskriften kommer oprindeligt fra ‘Året rundt i Claus Meyers køkken’, og jeg holdt mig næsten til den originale og brugte kun en smule mindre smør. Jeg rullede trøffelkuglerne i noget fint viol-krymmel, som jeg har købt i Frankrig – mest for syns skyld, for det smager faktisk lidt for kraftigt af viol til at passe til disse trøfler, men ellers kan du overtrække dem med et tyndt lag chokolade, der smagsmæssigt skal ligge tæt på den, du brugte til at lave trøfler af.
200 g god lys chokolade – jeg brugte en på 40%
1 dl fløde
20 g blødt smør
1 spsk honning
1 tsk tørrede lavendelblomster
Giv fløden et kort opkog med honning og lavendler. Hæld det gennem en si over den finthakkede chokolade og lad det hvile et halvt minut, inden du rører rundt, til chokoladen er smeltet. Når chokoladen er håndvarm, rører du smørret i. Stil trøffelmassen i køleskabet i mindst fire timer og form den derefter til kugler, som du enten overtrækker eller triller i for eksempel flormelis.
Note: Disse lavendeltrøfler har et fint og svagt strejf af lavendel, der passer godt til den lyse chokolade. Personligt foretrækker jeg dog lidt mere spark i smagen og vil derfor anbefale at bruge lidt mere lavendel i fremstillingen – mellem ½ og 1 tsk mere, men bestemt et spændende eksperiment.
Lilla konfekt – hvor flot! Man kunne måske bruge en dråbe lavendelolie for at gøre smagen mere intens?
Det var da en lidt sjov konfekt. Jeg kan ikke rigtig forestille mig lavendel smagen… Men jeg har tit overvejet at købe en pose med tørret lavendel. Jeg har nemlig en opskrift på noget kagefyld med lavendel…-s-
Hvor er de smukke 🙂
Mange hilsner
Birthe
Virkelig smukke 🙂
Signe – mange tak! Det ville også være en mulighed – og nok også lettere at 'smage til', hvis man ikke vil putte ekstra lavendler i fra start.
Vibeke – jeg har på et tidspunkt brugt lavendler i en kage og var selv skeptisk – frygtede at det ville blive parfumeret – men det blev en ret interessant og god kage, så bare kast dig ud i det 🙂
NYBH – tusind tak 🙂
Camilla – mange tak skal du have 🙂
Det lyder rigtig spændende – jeg tror aldrig, jeg har smagt trøfler med lavendelsmag. Og som Signe skriver, er det nok lidt lettere at fordele lavendelolie.
Når jeg tænker på lavendel, er det mest i sæbe og i de små poser, man kan have i klædeskabet 😉
Madame – hehe, det samme gjorde jeg i sin tid, men nu har jeg opdaget, at det godt kan sniges med i flere retter, uden det er som at bide i en duftpose! 😀
Min konfekt- og godteliste bliver længere og længere efterhånden som jeg får nærlæst dine skønne opskrifter.
Åh ja, life is sweet in the kitchen, og ferien heldigvis lige begyndt;)
Glædelig Lillejul, og den Store når vi lander:)
Sifka – hehe, så håber jeg, du får afprøvet noget af det i ferien 🙂
Selv tager jeg lige i dag med, men så er der også juleferie for alle pengene resten af december!
Mange tak og i lige måde 🙂