Langefilet med ingefær og grøn karry
Månedens ingefær- og kanel-benspænd er også en kærkommen undskyldning for at servere mere fisk – i dette tilfælde en langefilet, der er er blevet krydret med ingefær og grøn karrypasta. Det er en forholdsvis kraftig krydring, men jeg kunne nu godt smage fisken, selvom jeg var gavmild med krydderierne.
Lange er en torskeart og dermed også en lys mild fisk. Kan du ikke skaffe langefilet, kan du derfor sagtens udskifte den med en tilsvarende lys fisk, hvis du gerne vil prøve denne ret.
Langefilet med ingefær og grøn karry
2 personer
ca. 300 g langefilet (anden lys fisk kan også bruges)
1 spsk finthakket frisk ingefær
1 spsk grøn karrypasta
salt og peber
1 dl kokosmælk
Stegte grøntsager:
2 gulerødder, skåret i tynde stave
100-125 g champignons, skåret i skiver
2-3 fed hvidløg
½ spsk finthakket frisk ingefær
3 forårsløg, finthakkede
olie til stegning
salt og peber
Skyl din langefilet og læg den i et ildfast fad. Frys lidt salt og peber på. Bland ingefær og karrypasta og smør det ud over fisken. Hæld kokosmælk i fadet og læg et stykke stanniol over. Sæt din langefilet i ovnen ved 180 grader i 20 minutter. Tag stanniolen af og giv fisken fem minutter mere.
Mens dit fiskefad er i ovnen, tilbereder du grøntsagerne. Varm olie op på en pande og svits hvidløg og ingefær på panden i kort tid. Tilsæt svampene og lad dem stege ved mediumvarme i et par minutter, inden du tilsætter gulerødder og forårsløg. Lad det stege i nogle minutter, indtil gulerødderne er møre men faste – de må gerne være lidt sprøde. Smag til med salt og peber.
Servér den bagte langefilet med de stegte grøntsager samt kogte ris.
Note: Jeg kan godt lide dette asiatiske take på langefilet. Der er masser af smag fra den friske ingefær og den grønne karrypasta. Hvis du er bange for, at krydderierne dominerer for meget i forhold til fisken, så halverer du blot mængden af ingefær og karrypasta. Men jeg kan som sagt godt lide mad med masser af smag, så denne mængde var lige mig.