Lam med aubergine og peberfrugt

Lam med aubergine og peberfrugt

Jeg har set lam med aubergine serveret både som fadret og på spyd, og selvom jeg egentlig havde planer om at lave spydversionen, så endte det altså med fadserveringen. Og ja, det var naturligvis i anledning af mit tyrkiske benspænd.

Jeg hentede atter inspiration i kogebogen ‘The Art of Tyrkish Cookery’, men justerede på nogle af mængderne samt tilføjede lidt chili.

Lam med aubergine

3 personer

400 g lammekød i tern
et løg, skåret i tern
2 små/mellemstore auberginer, skåret i tern
4 små tomater, skåret i både
olivenolie
½ tsk chili eller cayennepeber
salt og peber

Hæld lidt olie på en pande og svits løg og chili/cayennepeber i et minuts tid, inden du tilsætter lammekød. Brun kødet på alle sider, inden du tilsætter tomater og auberginer. Steg det i nogle minutter, inden du hælder det pandens indhold over i et ildfast fad. Hæld lidt olivenolie over og tilsæt salt og peber. Stil fadet i ovnen og bag det i 25-30 minutter ved 160 grader. Servér retten sammen med hummus og fladbrød.

Note: Lam i aubergine er en rimelig mild ret, men jeg valgte som sagt at spice den lidt op med chili. Retten er let at lave, og så smager den skønt sammen med hummus og brød. Total win 🙂



2 thoughts on “Lam med aubergine og peberfrugt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *